16 maart Training Onboarden collega met arbeidsbeperking

Let op: deze agenda-item heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie MS Teams

Het inwerken van nieuwe medewerkers kan in tijden van hybride werken een flinke uitdaging zijn, zeker als het gaat om een collega met een arbeidsbeperking. Deze training richt zich specifiek op deze groep. Het inwerken van nieuwe collega’s, waarbij ze alle benodigde hulp, begeleiding en informatie krijgen die nodig is om te integreren in de organisatie, is van groot belang. Als je dit goed aanpakt voorkomt het voortijdig vertrek of uitval. Deze training geeft je concrete handvatten. Daarnaast is er ruimte om met collega’s te sparren over kansen en uitdagingen.

Inhoud van de training

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is er anders dan tijdens het reguliere inwerkproces?
  • Wat kan ik doen om iemand goed te laten onboarden?
  • Waar moet ik rekening mee houden?

Voor wie en door wie

Het college is bedoeld voor elke rijkscollega, werkbegeleider/buddy, leidinggevende en D&I professional die interesse heeft in het onderwerp en zich hierin wil verdiepen.

Dit college wordt verzorgd door professionele trainers die werkzaam zijn bij O&P l team Diversiteit & Inclusie. Zij zijn specialist op het gebied van HR, recruitment en vraagstukken over inclusief denken en werken én diversiteit op de werkvloer.

Kosten

Dit college valt onder de Rijksbrede activiteiten die wij als team D&I verlenen. Aan dit college zijn daarom geen kosten verbonden.

Aanmelden

Meld je aan via het inschrijfformulier

Meer informatie

Voor meer informatie neem contact op met D&I@rijksoverheid.nl