In gesprek over de overgang

‘Eigenlijk raar dat iets wat zo natuurlijk is, altijd verzwegen werd.’ Anja Feijen, is business analist voor het CSO-platform, de carrièrewebsites van de overheid, zoals werken voor Nederland en de mobiliteitsbank. Ze wilde meer weten over de pre-overgang in combinatie met werk en volgde daarom de online sessie ‘Overgang werkt’. Verhelderend, vond ze.

Gebrek aan kennis

Anja: ‘Ik had geen idee dat zo’n groot percentage vrouwen last heeft van soms heftige tot zeer heftige (pre-)overgangsklachten. En ook niet dat er zoveel verschillende klachten zijn. In het verleden vielen collega’s wel eens uit rond de pre-overgangsleeftijd. Ik dacht dan altijd dat ze een burn-out hadden, maar inmiddels weet ik dat veel uitval wordt veroorzaakt door het gebrek aan kennis van de overgang. Eigenlijk raar dat iets wat zo natuurlijk is, altijd zo verzwegen werd.

Het is ook fijn om er te zijn met collega’s die meer over het onderwerp willen weten. En ik vind het echt een aanrader, omdat in ieder team wel iemand werkt die vroeg of laat in de overgang terecht komt en mogelijk klachten krijgt die het werk tijdelijk beïnvloeden.’

Iedereen zou dit moeten weten

‘Je leert ook dat door kleine aanpassingen in je leefpatroon en je werk de overgang iets wordt wat er gewoon bij hoort en ook te doen is. Ik vond het prettig om te horen dat een preventieve afspraak met de bedrijfsarts mogelijk is.

Ik vond het in eerste instantie vervelend om toestemming te moeten vragen om deel te nemen aan deze training. Ik moest eerst mijn leidinggevende, die ik pas een paar weken kende, om toestemming vragen en een behoeftestellingsformulier invullen dat naar andere collega’s toe gaat. Dat is nogal wat. Ik zei na de training tegen iemand: stel je eens voor dat iedereen deze (al dan niet in teamverband) training zou volgen, dan is het toch juist níet meer nodig om het bespreekbaar te maken. Dan is het er gewoon en pas je je er als medewerker en als team gewoon op aan,’ vertelt Anja.

Anja Feijen

Juiste toon

‘Het heeft het me vooral geholpen om het gesprek met de coördinator en de leidinggevende met iets meer gemak te voeren. En uiteraard met collega’s in dezelfde leeftijd en situatie, die ik ook weer op het spoor van de sessie heb gezet. Ik ben nog wel zoekende naar de juiste toon binnen de teams waarin ik werk, omdat de opbouw divers is en niet iedereen in deze fase zit. Te open over het onderwerp zijn is ook niet handig, want niet iedereen zit er op te wachten en dan schiet het z’n doel voorbij. Op dit moment praat ik er vooral met een select groepje collega’s over. Dat verandert mogelijk wel na dit interview’, lacht Anja.

Wil je ook meer te weten komen over de overgang? Geef je dan op voor een online sessie Overgang werkt.  De eerstvolgende is op donderdag 15 juni.