Online bijeenkomst rouw en verlies: 8 april

We krijgen allemaal in ons leven te maken met rouw en verlies, bijvoorbeeld bij het overlijden van een dierbare of bij chronische ziekte. Daardoor kun je in de knel komen (te zitten), ook op het werk. Wat kun je in zo’n geval doen? Bij wie kun je terecht? Wat voor hulp kun je krijgen? Wat doe je als je ziet dat een collega of je medewerker vast loopt? Tijdens de online bijeenkomst op maandag 8 april (9:30-11:00 uur) gaan we in op dit soort vragen. 

Janske van Eersel (onderzoeker Universiteit Utrecht) vertelt meer over het thema rouw en verlies. Joyce Aksel (bedrijfsmaatschappelijk werker) geeft een toelichting over voorzieningen en ondersteuning bij het Rijk (en elders). Sicco Louw, topambtenaar bij het RIVM, treedt op als dagvoorzitter.

Deze bijeenkomst vindt plaats in opdracht van het IPGW (Interdepartementaal Platform Gezond Werken) en wordt georganiseerd door het ministerie van BZK.
De bijeenkomt is bestemd voor alle rijksambtenaren: medewerkers, leidinggevenden, HR-experts, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers…iedereen is van harte welkom!

Programma

9:15 uur  - Inloop

9:30 uur - Opening door dagvoorzitter Sicco Louw (topmanager bij het RIVM)

9:35 uur - Introductie door Petra Lemckert (Interdepartementaal Platform Gezond Werken)

9:45 uur - Spreker Janske van Eersel (klinisch psycholoog en onderzoeker Universiteit Utrecht) over rouw en verlies

10:30 uur - Joyce Aksel (bedrijfsmaatschappelijk werker) - toelichting over voorzieningen en ondersteuning bij rouw en verlies

10:55 uur - Afsluiting door dagvoorzitter

Aanmelden

Stuur een emailbericht aan: PersoneelsbeleidRijk@minbzk.nl. Ongeveer een week voor de bijeenkomst ontvang je de inloggegevens. Aanmelden kan tot en met 24 maart 2024.