Terugblik lustrumsymposium Binnenwerk

Toegang tot werk: dat was het thema van het lustrumsymposium van Binnenwerk afgelopen 24 februari. En dat is ook wat Binnenwerk biedt, al vijf jaar lang. Zo’n 100 deelnemers volgden het digitale symposium van Binnenwerk. Ze kregen een inkijkje in hoe Binnenwerk werk maakt van de Banenafspraak en hoe zelfs de wetenschap het belang daarvan onderschrijft.

Ambassadeur diversiteit & inclusie en ook dagvoorzitter Ad de Ruijter keek samen met directeur Binnenwerk Annemiek Scholten en pDG VBR Ronald Barendse terug op vijf jaar Binnenwerk. Ronald Barendse roemde hoe Binnenwerk zo’n 500 duurzame banen in vijf jaar tijd realiseerde en noemt het enthousiasme aanstekelijk.

Professor dr Lex Burdorf, Hoogleraar maatschappelijke gezondheidszorg Erasmus MC, gaf vervolgens een lezing "De waarde van werk voor gezondheid". En die waarde is groot, zo concludeert hij na wetenschappelijk onderzoek.

Na twee workshoprondes, gerealiseerd met dank aan diverse rijksorganisaties en Binnenwerk-medewerkers, keerden alle deelnemers verrijkt met nieuwe inzichten terug in de digitale zaal. Hier volgde een kort filmpje waarin vijf partnerorganisaties van Binnenwerk door Annemiek Scholten in het zonnetje worden gezet. Zonder partners zou het immers niet mogelijk zijn om duurzame banen te blijven creëren.

Marc Allessie (Directeur Ambtenaar en Organisatie), Maarten Schurink (secretaris-generaal van BZK) en Bernard van Nijnatten (directeur Uitvoering WERKbedrijf UWV) sloten het symposium af door vooral vooruit te kijken. Ze benadrukten de ambitie van het Rijk op het gebied van de Banenafspraak en welke rol Binnenwerk daarbij kan spelen. Zoals Maarten Schurink het samenvatte: 'Eigenlijk is het best gek als je het niet doet.'

Bekijk de filmpjes

Wil je een samenvatting van het symposium zien? Bekijk dan de compilatie hieronder. LET OP: downloaden en verspreiden van deze video is niet toegestaan zonder toestemming van Binnenwerk!

Bekijk hieronder ook het filmpje waarin Annemiek Scholten vijf partnerorganisaties van Binnenwerk bedankt en in het zonnetje zet. LET OP: downloaden en verspreiden van deze video is niet toegestaan zonder toestemming van Binnenwerk!

Lustrummagazine

Binnenwerk bestond op 15 december 2021 precies 5 jaar. Ter ere van dit eerste lustrum bracht Binnenwerk op die dag een magazine uit. Heb je het gemist? Lees de pdf of vraag een exemplaar op via binnenwerk@rijksoverheid.nl met vermelding van jouw adres.