Binnenwerk en Staatsbosbeheer tekenen voor structurele teams

De Binnenwerk-teams bij Staatsbosbeheer in Exloo, Heeze, Kalenberg en Vlodrop zijn nu structureel! Een formeel moment waar alle betrokkenen feestelijk bij stilstaan in Kalenberg afgelopen dinsdag 13 september. Ook de opdrachtgevers van deze Binnenwerk-banen worden in het zonnetje gezet.

Dankzij de financiering van opdrachtgevers kunnen Binnenwerk en Staatsbosbeheer steeds meer teams opstarten. Elk nieuw team start als een pilot. Bevalt het van beide kanten goed? Dan zetten Staatsbosbeheer en Binnenwerk het team na een jaar om in structureel. Dit keer was het officiële tekenmoment in het Overijsselse Kalenberg.

Willemijn Dekker (Binnenwerk) en Sylvo Thijsen (Staatsbosbeheer)

Kansen

Na de ondertekening bedankt directeur Sylvo Thijsen van Staatsbosbeheer alle opdrachtgevers van Binnenwerk die deze banen in bos- en natuurbeheer financieren. Ook vertelt hij hoe enthousiast hij is over de samenwerking met Binnenwerk. Zo zijn er veel voordelen, voor alle betrokkenen. ‘Samen met Binnenwerk krijgt Staatsbosbeheer meer werk verzet, en daar geniet iedereen van. Intussen krijgen de medewerkers van Binnenwerk de kans om te leren en zich te ontwikkelen. En dat gaat heel goed, zo ontstaan weer doorstroommogelijkheden bij Staatsbosbeheer.’

Taart

Willemijn Dekker, waarnemend directeur Binnenwerk, onderschrijft dit. Ze is trots op de Binnenwerk-teams, in alle werksoorten. ‘Binnenwerk groeit in totaal, maar individueel groeit elke medewerker. Prachtig om te zien wat een succes deze samenwerking is. En niet alleen bij Staatsbosbeheer. We zien ook kansen bij onze andere partners en werksoorten. Zoals bijvoorbeeld bij archiefbewerking met Justid, waar onlangs nog een team is gestart.’

Feestjes vier je samen. Daarom was er deze dag ook taart bij de opdrachtgevers die deze banen mogelijk hebben gemaakt: de ministeries van AZ, BZK, BuZa, EZK, J&V, LNV, OCW en VWS.

Samenwerking Staatsbosbeheer en Binnenwerk

Binnenwerk en Staatsbosbeheer groeien door

Van de huidige 47 Binnenwerk-teams, zijn er 28 werkzaam in bos- en natuurbeheer. Deze teams zitten verspreid over alle provincies van Nederland. Dit aantal groeit hard, er komen alleen al dit najaar nog zo’n 10 teams bij Staatsbosbeheer bij. Met elk nieuw Binnenwerk-team is de natuur van Nederland weer een stukje mooier. En de realisatie van de Banenafspraak weer een stukje dichterbij.

Meer weten over Binnenwerk?

Binnenwerk creëert binnen het Rijk structurele en duurzame banen in teamverband voor mensen met een doelgroepindicatie. Dit doet Binnenwerk in opdracht van ministeries en uitvoeringsorganisaties. Samen met partners realiseert Binnenwerk banen in gebouwassistentie, catering of bijvoorbeeld dus bos- en natuurbeheer bij Staatsbosbeheer.

Als gemandateerd werkgever ontzorgt Binnenwerk opdrachtgevers volledig. Binnenwerk biedt specialistische ondersteuning op maat. Van leiding en begeleiding, tot subsidieaanvragen en regelgeving. Nieuwsgierig? Lees meer over Binnenwerk.