Willemijn Dekker benoemd tot directeur Binnenwerk

Willemijn Dekker is per 13 februari benoemd tot directeur van Binnenwerk, onderdeel van Organisatie en Personeel Rijk (O&P Rijk).

Over Willemijn

Na haar opleiding bestuurskunde en enkele jaren in het bedrijfsleven, heeft Willemijn Dekker sinds 2008 diverse functies binnen het Rijk gehad. Zoals adviseur bij Rijkswaterstaat, directiesecretaris bij het voormalige UBR en sinds 2017 betrokken bij Binnenwerk. Eerst als clustermanager van de Haagse regio en sinds maart 2022 als waarnemend directeur Binnenwerk. Dekker heeft het accountmanagement bij Binnenwerk opgezet en onderhield contact met alle relevante stakeholders. Binnen de Haagse Rijkspanden is ze een bekend gezicht, ze is altijd samen met haar blindegeleidehond.

Willemijn Dekker: “Ik voel me vereerd dat ik deze prachtige organisatie mag leiden, met nu al ruim zestig teams in heel Nederland. Met veel enthousiasme ga ik samen met alle Binnenwerk-collega’s, opdrachtgevers, partners en rijkscollega’s nog veel meer nieuwe banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt creëren.”

Marijke van den Broek, Directeur O&P Rijk: “Als O&P Rijk bouwen we mee aan de Rijksoverheid als goede werkgever. Binnenwerk vervult daarin een onmisbare rol als het gaat om meer diversiteit en inclusie. Willemijn brengt binnen O&P Rijk veel kennis, ervaring en enthousiasme op dit gebied. Ik verheug me op de verdere samenwerking met haar.”

Over Binnenwerk

Binnenwerk is onderdeel van O&P Rijk en creëert structurele en duurzame banen in teamverband binnen het Rijk voor mensen met een doelgroepindicatie. Dit doet Binnenwerk als gemandateerd werkgever in opdracht van ministeries en uitvoeringsorganisaties en in samenwerking met partners als FMH, P-Direkt, Justid en Staatsbosbeheer.

Sinds de start eind 2016 hebben al ruim 500 mensen nuttig en duurzaam werk gevonden. Denk aan gebouwassistentie, p-dossiers opschonen, archiefbewerking en bos- en natuurbeheer. Het gaat om structureel werk met een vaste leidinggevende en jobcoach. Er zijn al ruim 60 Binnenwerk-teams in heel Nederland. Meer informatie over Binnenwerk? link naar eigen pagina www.oprijk.nl/binnenwerk.