Loopbaanbegeleidingstraject

In een loopbaanbegeleidingstraject onderzoek je wat een volgende loopbaanstap kan zijn. Zo kun je een bewuste keuze maken voor werk dat echt bij je past. Een gecertificeerde loopbaanadviseur helpt je om deze stap daadwerkelijk te zetten.

Voor wie?

Een loopbaanbegeleidingstraject is voor als je:

  • Ervaart dat je niet meer het maximale uit je werk haalt,
  • Weet wat je niet wilt in je werk, maar nog niet goed wat je wel wilt,
  • Op zoek wilt gaan naar ander werk en eerst goed in kaart wilt krijgen wie je bent, wat je kunt en wat je wilt,
  • Weet dat je ander werk wilt, maar niet goed weet waar je dat kunt vinden.

Inhoud traject
Op basis van jouw situatie en vraag kan een loopbaanadviseur een kort, middel, lang of maatwerk begeleidingstraject adviseren. Een loopbaanbegeleidingstraject is een mix van gesprekken plus de inzet van een of meerdere loopbaaninstrumenten. 

Vorm van de gesprekken
Gesprekken vinden op locatie of online plaats. Wil jij liever een wandelcoachtraject? Dat kan ook. Samen met je loopbaanadviseur bepaal je de vorm en de frequentie van de gesprekken.

Tools en tests
Bij elk begeleidingstraject kunnen één of meerdere loopbaaninstrumenten ingezet worden. De keuze voor de meest effectieve combinatie wordt in overleg met jou bepaald.

Voor het bepalen van de inhoud van het traject is het belangrijk dat er eerst een gesprek met een loopbaanadviseur heeft plaatsgevonden. Heb je dit gesprek al gevoerd? Dan heb je de informatie gekregen die je nodig hebt om je aan te melden.

Adviesgesprek
Heb je nog geen gesprek met een adviseur gehad? Maak dan eerst een afspraak voor het loopbaanspreekuur va n jouw organisatie. Staat jouw organisatie er niet bij? Neem dan contact op met de coördinator Loopbaan- en Talentontwikkeling.

Begeleidingsovereenkomst
Op basis van het gesprek, en indien nodig een verdiepende intake, wordt een begeleidingsovereenkomst (BGO) opgesteld. Deze BGO kan bij de start van het traject met jou en je leidinggevende besproken worden.

“Maak werk van je werk en neem je loopbaan in eigen hand. Er is zoveel meer mogelijk dan je zelf kan bedenken.”

Aanmelden

Vul het aanmeldformulier in voor het doen van een aanvraag van een of meerdere trajecten. Je bent hierover eerst door een loopbaanadviseur geadviseerd. Betrokken personen ontvangen een bevestigingsmail van de aanvraag.