Officiële feestdagen 2023

Je bent vrij op officiële feestdagen volgens CAO Rijk. Je krijgt deze dagen dus doorbetaald. Welke dat zijn bekijk je hieronder in het overzicht.

Feest- en blokdagen

Officiële feestdagen 2023

Pasen: zondag 9 en maandag 10 april
Koningsdag: donderdag 27 april
Bevrijdingsdag: vrijdag 5 mei
Hemelvaartsdag: donderdag 18 mei
Pinksteren: zondag 28 en maandag 29 mei
Kerst: maandag 25 en dinsdag 26 december

Goede Vrijdag (7 april) is geen officiële feestdag en dus geen vrije dag.

Ieder jaar berekent P-Direkt opnieuw je vakantierechten. Hierbij is rekening gehouden met de officiële feestdagen in dat jaar.  Je hoeft deze dagen niet zelf te registreren in het P-Direktportaal.

Niet-officiële feestdagen

Wil je verlof op een niet-officiële feestdag, bijvoorbeeld de Dag van de Arbeid, Suikerfeest, Ketikoti of Chanoeka? Dan vraag je in overleg met je manager verlof aan voor deze dag. Je hebt geen recht op doorbetaling van je maandinkomen op deze dagen. Je moet hiervoor zelf verlof opnemen.

Blokdagen

Op blokdagen ben je verplicht vrij. Meestal is dit de dag voor of na een officiële feestdag. De Rijksoverheid heeft geen vaste blokdagen. Het is mogelijk dat jouw organisatie eigen blokdagen afspreekt. Informeer bij jouw organisatie of dit van toepassing is.

Blokdagen registreer je zelf in het P-Direktportaal via 'Verlof > Verlof registreren, verlofsaldo en teamkalender'. 

Let op! Registreer de blokdag alleen als je volgens jouw rooster werkt op die dag. Je kiest hierbij zelf de verlofsoort.

Meer informatie

Meer informatie lees je op Rijksportaal Personeel en CAO Rijk.

.