Vlogserie: Hoe O&P Rijk samenwerkt met onderwijs

Als rijksbrede HR-dienstverlener zet O&P Rijk graag studenten in om creatieve oplossingen te vinden voor complexe problemen.

In deze vlogserie nemen collega's van O&P Rijk je mee in een IT-project dat zij samen met studenten Software Engineering van Hogeschool Leiden ontwikkelen in het Innovatielab (iLab) O&P RIjk.

Aflevering 1: Studenten ontwikkelen webapplicatie voor Design Thinking Toolkit

Milou Schelling van het iLab O&P Rijk vertelt over de opdracht en bezoekt de Hogeschool Leiden om met de Software Engineering studenten de requirements voor de webapplicatie te bespreken.

Aflevering 2: Studenten presenteren hun voorstel

Emma van het iLab O&P Rijk gaat naar de Hogeschool Leiden. De Software Engineering studenten presenteren hun voorstel voor de uitwerking van de webapplicatie voor de design thinking toolkit. 

Aflevering 3: Studenten en medewerkers testen Design Thinking Toolkit

Trainee Emma van het iLab neemt ons mee naar de Schenkkade in Den Haag, waar de Software Engineering studenten en medewerkers van O&P RIjk de design thinking toolkit testen.

Aflevering 4: Eindresultaat Design Thinking Toolkit

De collega's van het iLab O&P Rijk zijn in Leiden voor de eindpresentaties van de studenten. De studenten vertellen hoe ze terugkijken op de samenwerking en trainee Emma van het iLab vertelt wat de vervolgstappen zijn om de toolkit organisatiebreed te lanceren.