Klantteam in the picture VWS - OCW

Weblogs

Mijn naam is Reinier Boogers en sinds 1 februari jl. ben ik als advocaat arbeidsrecht werkzaam bij O&P Rijk. Daarvoor werkte ik als advocaat bij diverse commerciële kantoren. Tijdens mijn loopbaan heb ik mij vergaand gespecialiseerd in het arbeidsrecht. In 2021 rondde ik de Grotius specialistenopleiding met goed gevolg af. Alhoewel ik ook wel eens werknemers bijstond, adviseerde ik voornamelijk werkgevers over bijvoorbeeld individueel- en collectief ontslagrecht, medezeggenschapsrecht en CAO-recht. Naast de adviespraktijk, heb ik ook veel voor cliënten mogen procederen, hetgeen het werk afwisselend en uitdagend maakte. 

Binnen O&P Rijk ben ik werkzaam voor het klantteam VWS-OCW; een leuk en gedreven team. We behandelen veel casuïstiek maar procederen relatief weinig. 
Naast casuïstiek wordt er binnen de kerndepartementen ook als “huisjurist” algemeen advies gegeven en dragen we bij aan beleid en het tot stand komen van regelingen zoals het personeelsreglement. We werken veelal op locatie samen met de HR-adviseurs en managers. Daarnaast werken we ook voor de diensten en instellingen die onder de verantwoordelijkheid  van deze ministeries vallen.

RIVM

Zo adviseer ik samen met mijn collega Sabine het RIVM, een agentschap van het ministerie van VWS. Vanwege de corona-uitbraak stond deze organisatie de afgelopen jaren in het centrum van de belangstelling. Ik heb al gemerkt dat er een enorme variëteit aan casuïstiek voorbijkomt, van disfunctionerende werknemers tot het inhuren van extern personeel, zodat geen dag hetzelfde is. Onlangs heb ik in Bilthoven kennisgemaakt met de P&O-afdeling van het RIVM. Als het aan mij ligt, ga ik mijn werkzaamheden ook vanuit het kantoor van het RIVM verrichten, zodat de drempel laag is voor de P&O-adviseurs om bij mij aan te kloppen voor advies. 

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.