Proces detacheringen eenvoudiger

Weblogs

Op 15 maart 2023 berichtte P-Direkt op Rijksportaal dat het proces voor detacheringen eenvoudiger wordt. 

Het gaat er hier om dat deze nieuwe manier van werken in het P-Direktportaal het model ‘detacheringsovereenkomst Rijk’ vervangt. Vanzelfsprekend gaat het om dienstonderdelen die gebruikmaken van P-Direkt. Rijksbreed dus. 

Wel of geen modelovereenkomst

Als we de eerste reacties op het bericht lezen, was dat op het eerste gezicht niet duidelijk. Dat wordt het wel als je deze link in het bericht volgt: Proces voor detacheringen per 6 april 2023 eenvoudiger - Rijksportaal (overheid-i.nl)

Daar is bijvoorbeeld te lezen dat de manager vanaf 6 april 2023 iedere detachering in P-Direkt registreert.

De modelovereenkomst blijft bestaan voor detacheringen naar een andere organisatie zonder P-Direkt, zoals defensie of organisaties buiten de Rijksoverheid.
 

Maximum van 12 maanden?

Opvallend is dat daar vermeld wordt dat er een maximum geldt van 12 maanden. Dat is Rijksbreed ook zo afgesproken, maar afwijken kan (“comply or explain”). Er zijn namelijk departementen die veel detacheren en vaak voor langere perioden dan 12 maanden.

Lees verder op de pagina achter die link wat de voordelen zijn van registratie in P-Direkt. Vanaf eind maart 2023 is duidelijke informatie over het proces  te vinden op Rijksportaal Personeel. 

Bel met vragen voor deze ene keer niet je huisjurist bij AAA, maar stuur een e-mail naar detachering@rijksoverheid.nl.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.