Themabijeenkomst: Diversiteit en Inclusie, hoe maak jij het verschil?

Diversiteit en Inclusie (D&I) zijn hot topics. Rijksonderdelen streven naar een diverse en inclusieve Rijksoverheid. Deze thema’s nemen o.a. in het Strategisch personeelsbeleid Rijk 2025 een centrale plek in. Maar ook in het Wetsvoorstel toezicht gelijke kansen bij werving en selectie. Die wet verplicht werkgevers straks om een werkwijze op schrift te stellen om discriminatie bij het werving- en selectieproces te voorkomen. Ben je op zoek naar inspiratie? Benieuwd hoe je als organisatie het verschil kunt maken? Of wil je weten wat de nieuwe wet voor jouw organisatie betekent? Kom dan naar de online themabijeenkomst Diversiteit en Inclusie, hoe maak jij het verschil?

Je bent van harte welkom!

Diversity Week

Tijdens de bijeenkomst vertelt Nawaz Kazmi, projectcoördinator D&I bij Organisatie & Personeel Rijk over de Diversity Week bij de Rijksoverheid in oktober. Dit jaarlijks terugkerende themaweek brengt het belang van een diverse en inclusieve organisatie onder de aandacht. Nawaz: ‘Rijksbreed werken we samen om hier een succes van te maken. We werken vanuit het thema “Hoe maak jij het verschil?”.’ Welke uitdagingen zijn er in de rijksbrede aanpak en welke lessen kun jij daaruit leren? Welke kansen zijn er voor arbeidsmarktcommunicatie? Welke campagne gaan we voeren en hoe kan jouw rijksorganisatie daarin meedoen? 

Wet toezicht gelijke kansen werving en selectie

In het tweede deel van de bijeenkomst staat het Wetsvoorstel toezicht gelijke kansen bij werving en selectie centraal. Alle werkgevers en daarmee ook rijksonderdelen moeten aan de slag met een werkwijze ter voorkoming van discriminatie bij werving en selectie. Wat staat er in de wet? Wanneer gaat de wet in? En wat moet je als organisatie hiervoor regelen? Marileen Klapwijk (Organisatie & Personeel Rijk / Team D&I) vertelt je er alles over. Daarna licht Merel Snoep (Personeelsbeleid Rijk, BZK) de Kamerbrief ‘Breed werven en objectief selecteren’ toe en beschrijft welke handvatten deze biedt voor het opstellen van de werkwijze. 

Kortom: 1,5 uur boordevol interessante informatie, concrete voorbeelden en praktische tips.

Locatie: online 
Wanneer: 22 juni 2023, 13:30 uur tot 15:00 uur.

Themabijeenkomsten zijn voor rijksmedewerkers die geïnteresseerd zijn in arbeidsmarktcommunicatie, arbeidsmarkt(-ontwikkelingen), HR, recruitment en interne mobiliteit.

Meld je aan

Meer informatie

Voor meer informatie over deze online bijeenkomst kun je contact opnemen met Navien Doerga.