Talentenpool starters wegens succes uitgebreid

Al enkele jaren zet de Talentenpool zich in om talentvolle starters aan de Rijksoverheid te binden. De Talentenpool begeleidt young professionals die de selectieprocedure voor het Rijkstraineeprogramma succesvol hebben doorlopen, maar door het beperkt aantal traineeplekken nét naast het net visten, naar een baan bij het Rijk. De Talentenpool heeft de afgelopen jaren meer dan 200 kandidaten alsnog een plek bij het Rijk bezorgd.

Starters Arbeidsmarkt

Recentelijk is de pool uitgebreid met talentvolle HBO kandidaten uit de procedure voor het Rijks HBO traineeprogramma en ook HBO trainees die het 2 jarig traineeprogramma 1e tranche hebben doorlopen en op zoek zijn naar een vervolgaanstelling. Trainees die het 1-jarig New Professionals Programma van VWS hebben doorlopen en topkandidaten die zijn opgevallen in de procedure voor de starterspool Communicatie bij Algemene Zaken doen ook mee in de pool en meer en meer traineeprogramma’s sluiten aan.

Momenteel is de selectieprocedure voor het Rijkstraineeprogramma 2024/2025 in volle gang en we kijken ernaar uit om deze groep binnenkort uit te nodigen voor deelname aan de Talentenpool.

Ben jij manager of recruiter en wil je graag bijdragen aan het verjongen van het Rijk én sluit jouw vacature aan bij onze doelgroep weet dan de weg naar de talentenpool te vinden? Wij werken snel, gericht en zonder kosten.

Stuur een mail naar Judith Remmerswaal of Barbara Suijker: talentenpoolstarters@rijksoverheid.nl.

Hiring event voor de young professionals

Op 19 september organiseert O&P Rijk een hiring event voor de young professionals die de selectieprocedure van het RTP succesvol hebben doorlopen maar het nét niet zijn geworden. Een geweldige kans om jouw vacatures snel te vervullen met een toptalent! Dus heb je mooie vacatures en Interesse in een stand? Wees er dan snel bij. Er is beperkt plek. Neem contact op met ons via: talentenpoolstarters@rijksoverheid.nl.