Week van het werkplezier 2022

Tijdens de Week van het werkplezier hebben zo’n 1.700 rijksambtenaren deelgenomen aan online activiteiten om werk te maken van hun vitaliteit. De Week van het werkplezier is een jaarlijks rijksbreed evenement speciaal voor rijksambtenaren. Een evenement waarmee we willen laten zien dat vitaliteit uit veel meer bestaat dan een ommetje tijdens de lunchpauze en gezond eten.  

In deze tijd, vol prikkels, rollen, taken, werken en thuiswerken, is het extra belangrijk om regie te houden over je vitaliteit. Daarom hebben de SSO’s O&P van de Belastingdienst, Rijkswaterstaat, Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), Defensie en Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR)), dit jaar opnieuw de handen ineengeslagen om een gezamenlijk programma te organiseren.

Beter omgaan met stress en meer werkplezier

Rijksmedewerkers konden zich inschrijven voor zo’n 35 verschillende activiteiten waarmee ze zelf werk kunnen maken van hun vitaliteit. Door werk te maken van je vitaliteit zit je beter in je vel, ben je productiever, kun je beter omgaan met stress op de werkvloer én heb je meer werkplezier. Het enthousiasme voor deze editie voor de Week van het werkplezier was overweldigend. Binnen een week was al een groot deel van de activiteiten volgeboekt.

Reacties van deelnemers

We kijken terug op een succesvolle Week van het werkplezier. Ook hebben ook veel enthousiaste reacties ontvangen van deelnemers, zoals deze:


“Leuk en divers programma. Bij "Werkplezier" had ik wel een andere beeldvorming. Maar als jezelf goed in elkaar zit/voelt, dan kun je ook meer Plezier hebben. Heel veel was al vol dus dat zegt ook al heel veel.”

“Ik heb genoten van alle 4 de activiteiten waaraan ik heb deelgenomen. Het zat goed en deskundig in elkaar. Ga zo door!”

“Top: super-initiatief! Heel belangrijk. Tip: jullie zaten zo vol. Er moeten meer mensen aan mee kunnen doen!”
 

Meer tips en inspiratie

Op de website van Bedrijfszorg vind je meer tips en inspiratie om werk te maken van je vitaliteit. Meer informatie over vitaliteit op de werkvloer vind je ook op de website, of neem contact op met je leidinggevende. Graag tot volgend jaar!

De Week van het werkplezier wordt georganiseerd door Vitaal Rijk. Met Vitaal Rijk stimuleert de Rijksoverheid haar medewerkers om werk te maken van hun vitaliteit, zodat ze zo vitaal mogelijk zijn én blijven.
Vitaal Rijk is een rijksbreed samenwerkingsverband en initiatief van de verschillende Shared Services Organisaties Organisatie & Personeel die zich bezighouden met vitaliteit. Kijk hier voor meer informatie of 
lees meer over de ambitie.