Vitaliteit

Vitale medewerkers zorgen voor gezonde organisaties. En omgekeerd ook. Door als organisatie vitaliteit op, rond en tijdens het werk te stimuleren draag je bij aan het werkplezier van medewerkers.

Het Rijk wil als werkgever vitaliteit, het werkvermogen en de inzetbaarheid van haar medewerkers vergroten en versterken. Medewerkers en organisatieonderdelen worden gefaciliteerd, gemotiveerd en gestimuleerd om te investeren in de vier verschillende dimensies van vitaliteit die elkaar beïnvloeden: mentale vitaliteit, fysieke vitaliteit, sociaal emotionele vitaliteit en zingeving.

De seizoenen van Vitaliteit - Zomer: mentale fitheid, herfst: sociaal-emotionele fitheid, winter: zingeving, lente: fysieke fitheid.

Beter in je vel. Meer focus. Én productiever. Hoe kom je in zo’n flow? Door werk te maken van je vitaliteit! Elk seizoen brengt Vitaal Rijk een dimensie van vitaliteit onder de aandacht. Met als doel medewerkers en leidinggevenden  te inspireren en stimuleren zelf aan de slag te gaan met vitaliteit. Dat levert winst op voor zowel werknemer als werkgever.

De zomer: mentale vitaliteit

Als het gaat om fysieke én mentale kracht, dan kunnen we veel leren van onze collega's van de Luchtmobiele Brigade. Lin werkt bij de 11 Luchtmobiele Brigade, een gevechtseenheid met 2.000 militairen. Wat doen zij en haar collega's om mentaal vitaal te zijn? En hoe zorgen zij dat ze mentaal sterk blijven na tegenslag en teleurstelling?

Militair kijkt door verrekijker

Lees deze zomer over mentale vitaliteit, in de nieuwste editie van de Seizoenen van vitaliteit.

Lees ook over de andere dimensies van vitaliteit

Vitaal Rijk - Maak werk van vitaliteit

Om je werk goed te kunnen doen is het belangrijk dat je goed in je vel zit en dat je werk doet dat bij je past. Met Vitaal Rijk* stimuleert de Rijksoverheid haar medewerkers om werk te maken van hun vitaliteit, zodat ze zo vitaal mogelijk zijn én blijven.
Vitaal Rijk deelt inspirerende verhalen, voorbeelden, tips & tricks en organiseert activiteiten over de verschillende dimensies van vitaliteit.

*Vitaal Rijk is een rijksbreed samenwerkingsverband en een initiatief van de verschillende Shared Services Organisaties O&P die zich bezighouden met vitaliteit. Kijk hier voor meer informatie of lees meer over de ambitie