Digitaal fit de lente tegemoet

Nog even en dan is het lente! Tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Dit jaar staat maart in het teken van digitale fitheid. Daarbij wordt gekeken naar de menskant van digitalisering. Met tips, inspiratie, lessen, concrete hulp én aandacht. Digitale fitheid bespaart je -zowel binnen als buiten je werk- veel tijd en energie. Hoe zorg jij ervoor dat je digitaal fit bent en blijft?

Vrijwel alles gaat tegenwoordig digitaal. Sinds de invoering van hybride werken, kijken we op een werkdag meer dan vier uur naar een beeldscherm. Nog even los van wat we doen in onze vrije tijd. Dat dat niet gezond is, hoeven we niet te vertellen!

De Interdepartementale Commissie Organisatie en Personeel (ICOP), heeft het thema “professioneel fitte medewerker” als één van de topprioriteiten voor 2023 bestempeld. Want voor een goed functionerende rijksdienst zijn fysiek en mentaal gezonde medewerkers onmisbaar. Vitaliteit is al langer een onderdeel van het personeelsbeleid, met uiteenlopende interventies die centraal vanuit O&P Rijk | Bedrijfszorg en decentraal bij de departementen beschikbaar zijn. Digitale fitheid hoort daarbij.

Medewerkers van de Rijksoverheid worden deze maand gestimuleerd om een uur per week tijd te maken voor het verbeteren van hun digitale fitheid. Denk aan het opdoen van kennis en vaardigheden voor meer structuur, rust en een opgeruimd gevoel voor e-mail, maar ook de broodnodige afwisseling tussen schermtijd en andere activiteiten.

Kijk voor meer informatie op https://maandvandedigitalefitheid.nl/ of lees het interview met collega Frank Wormgoor waarin hij vertelt wat hij doet om digitaal fit te blijven: Nieuw bestuurslid Frank Wormgoor: ‘Hoe digitaal fit ben jij?’ - Stichting A+O fonds Rijk