21 maart College ‘Geef iemand met een arbeidsbeperking een kans met jobcarving’

Let op: deze agenda-item heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie MS Teams

In dit college nemen wij je mee in de begrippen jobcarving en functiecreatie en wat het toepassen ervan betekent voor je organisatie. Bij jobcarving worden bijvoorbeeld werkprocessen in je team efficiënter en anders georganiseerd. Je splitst bestaande functies op om werk te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Collega’s werken hierdoor doelmatiger omdat zij zich kunnen richten op hoofdtaken. Iedereen wordt hierdoor benut naar diens capaciteiten. Jobcarving zorgt dus voor nieuwe werkplekken die kunnen worden opgepakt door medewerkers met een arbeidsbeperking. Nieuwsgierig naar hoe dit precies werkt? Schrijf je in!

Inhoud van het college

  • Uitleg over de begrippen jobcarving en functiecreatie.
  • Wat zijn de kansen en de voordelen van deze methodes?
  • Hoe kun jij deze benutten?
  • Voorbeelden en het bespreken van casussen vanuit de praktijk.

Voor wie en door wie

Voor HR-adviseurs en leidinggevenden (in het bijzonder voor diegenen die zich op de werkvloer bezighouden met het creëren van banen voor mensen met een arbeidsbeperking).

Dit college wordt verzorgd door professionele trainers die werkzaam zijn bij O&P Rijk l team Diversiteit & Inclusie. Zij zijn specialist op het gebied van HR, recruitment en vraagstukken over inclusief denken en werken én diversiteit op de werkvloer.

Kosten

Dit college valt onder de Rijksbrede activiteiten die wij als team D&I verlenen. Aan dit college zijn daarom geen kosten verbonden.

Aanmelden

Meld je aan via het inschrijfformulier

Meer informatie

Voor meer informatie neem contact op met D&I@rijksoverheid.nl