Verrijk je zomer met de D&I Zomercolleges van O&P Rijk

O&P Rijk | team Diversiteit & Inclusie organiseert deze zomer weer een reeks colleges voor rijkscollega’s. Wil jij aan de slag met diversiteit en inclusie voor jouw organisatie, of wil je inspiratie opdoen en meer weten over het onderwerp? Onze professionele trainers en D&I adviseurs nemen je hier graag in mee. Ontdek wat je deze zomer allemaal bij ons kunt doen.  

De trainers en adviseurs van O&P Rijk | team Diversiteit & Inclusie zijn specialist op het gebied van HR, recruitment en vraagstukken over inclusief denken en handelen én diversiteit op de werkvloer. De online trainingen duren maximaal anderhalf uur en zijn kosteloos, tenzij anders aangegeven. Staat er niks tussen wat jou aanspreekt en heb je liever een training of advies op maat? Neem dan contact op via D&I@rijksoverheid.nl om de mogelijkheden te bespreken. Blijf op de hoogte van onze activiteiten via de website en onze nieuwsbrief.

Wat kun je deze zomer allemaal bij ons doen?

Inclusief Communiceren (VOL!)

Maandag 10 juli van 10.00-11.30 uur
OF
Dinsdag 15 augustus van 15.00-16.30 uur

Wat houdt inclusief communiceren in? In dit college krijg je tips en trucs om te zorgen dat iedereen in het team zich gehoord voelt en vrij is om een mening te geven.

Meer informatie en aanmelden (alleen voor rijksmedewerkers).

Leidinggeven aan medewerkers met een arbeidsbeperking

Dinsdag 11 juli van 10.00-11.30 uur
OF
Woensdag 16 augustus van 13.00-14.30 uur

De training biedt leidinggevenden met een medewerker met een arbeidsbeperking in hun team praktische handvatten. Je leert specifieke gespreksvaardigheden en wordt goed voorbereid op en geïnformeerd over medewerkers met een arbeidsbeperking.

Meer informatie en aanmelden (alleen voor rijksmedewerkers).

Begeleiden van medewerkers met een arbeidsbeperking

Woensdag 12 juli van 13.00-15.00 uur
OF
Maandag 21 augustus van 10.00-12.00 uur

In deze training leer je specifieke gespreksvaardigheden gericht op het communiceren met medewerkers met een arbeidsbeperking.

Meer informatie en aanmelden (alleen voor rijksmedewerkers).

Inclusief werven en selecteren (VOL!)

Donderdag 13 juli van 10.00-11.30 uur
OF
Dinsdag 22 augustus van 13.00-14.30 uur

Hoe zoek, vind en selecteer je de best passende kandidaat, zonder het laten meewegen van je eigen vooroordelen, de gunfactor of het hebben van een klik? In dit college laten we je kennismaken met je eigen vooroordelen en word je aangezet tot reflectie op je eigen inclusieve handelen in wervings- en selectieprocedures.

Meer informatie en aanmelden (alleen voor rijksmedewerkers).

Praktische stappen op weg naar een inclusieve en diverse organisatie

Dinsdag 18 juli van 10.00-11.30 uur
OF
Donderdag 24 augustus van 14.00-15.30 uur

Weet je wat diversiteit en inclusie inhoudt, maar heb je geen idee waar je moet beginnen in jouw organisatie? Of ben je bezig met een plan op diversiteit en inclusie en wil je graag wat praktische tips? Dan is dit college voor jou!

Meer informatie en aanmelden (alleen voor rijksmedewerkers).

Wat is de Banenafspraak?

Donderdag 20 juli van 10.00-11.30 uur
OF
Woensdag 23 augustus van 14.00-15.30 uur

De Wet Banenafspraak: is dit een vervelende verplichting of kan het ook voordelen bieden voor jou en je team? We nemen je graag mee in een eerste verkenning waarin wij verschillende onderwerpen behandelen die je inzicht geven in de mogelijkheden van de Banenafspraak.

Meer informatie en aanmelden (alleen voor rijksmedewerkers).

We hopen je te zien bij onze zomercolleges!