Ontslag? Wat als je er samen niet uitkomt?

Een ontslagprocedure is voor niemand fijn. In de meeste gevallen kan een werkgever er wel met een medewerker uit komen en wordt er een vaststellingsovereenkomst opgesteld. Maar wat als dat niet lukt en de weg naar een ontslagaanvraag bewandeld moet worden? Ook dan gelden er spelregels en uiterste zorgvuldigheid. Er komt heel wat bij kijken voordat de ontslagvergunning bij het UWV aangevraagd kan worden of het verzoek om de arbeidsovereenkomst door de kantonrechter te laten ontbinden. Je moet goed kunnen aantonen welke stappen je hebt gezet en wat je hebt gedaan. Want zo makkelijk kom je er bij de rechtbank of het UWV niet van af. Loopbaan- & Talentontwikkeling ontwikkelde samen met Bedrijfszorg en Advocaten en Adviseurs Arbeidsrecht het Startpunt Herplaatsing bij ontslag.

Lees hier het hele artikel