Teamontwikkeling

Het Team Teamontwikkeling ondersteunt (management)teams binnen de Rijksoverheid in het ontwikkelen naar flexibele en optimaal functionerende teams.

Gespecialiseerde teamcoaches bieden begeleiding op maat aan teams die ondersteuning kunnen gebruiken op het gebied van samenwerking en communicatie of die te maken hebben met een veranderopgave. Denk hierbij aan thema’s als:

 • (nog) effectiever samenwerken om resultaten te behalen
 • benutten van talenten en diversiteit
 • verbeteren van veiligheid en vertrouwen en vraagstukken rondom integriteit

Over teams

Een team bestaat uit mensen die werken aan een gezamenlijk doel of opgave. Teamleden zijn onderling afhankelijk om het beoogde resultaat te behalen. Een goed lopend team heeft een helder beeld van zijn opgave en bereikt benodigde resultaten, vanuit verbinding en met werkplezier. Dat gaat niet altijd vanzelf. Continu ontwikkelen en leren van en met elkaar zijn belangrijke sleutels.

Voorbeeld van dienstverlening aan teams

Voorbeelden van vragen waar wij een passend antwoord op hebben:

 • De buitenwereld verandert; wat vraagt dit van ons?
 • Hoe zetten we als team een volgende stap in onze ontwikkeling?
 • Hoe ontwikkelen we ons naar een meer zelforganiserend team?
 • Hoe nemen we besluiten waarin iedereen zich herkent en die nageleefd worden?
 • Hoe kunnen we elkaars talenten beter benutten?
 • Hoe gaan we effectiever om met conflicten?
 • Hoe blijven we als team in balans bij hoge werkdruk?
 • Hoe zorgen we als team voor meer openheid, wat vraagt dit van ons en hoe kunnen we de onderstroom effectief benutten?

Werkwijze

Voor iedere vraag voeren onze adviseurs/teamcoaches een intakegesprek met de aanvrager/klant. Hierin verkennen en verdiepen we de vraag. Vervolgens ontwerpen we samen met de klant een traject op maat. We begeleiden bijeenkomsten en zetten daarbij verschillende methodes en technieken in, zoals  Insights Discovery, Deep Democracy, systemisch coachen, intervisie en vele andere werkvormen en modellen. Elk traject sluiten we af met een evaluatie op de doelen van het traject en de samenwerking.

Mocht blijken dat we niet kunnen helpen, dan ondersteunen we bij het vinden van een passend vervolg.

Contact

Wil je meer weten of vrijblijvend sparren over jouw vraagstuk met een professional van het team Teamontwikkeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, bij voorkeur door middel van het contactformulier. Of stuur een mail via ons  Projectbureau: ProjectbureauLT@rijksoverheid.nl. We streven ernaar om binnen 10 werkdagen contact met je op te nemen.

Vul hier de naam van de training of workshop in waarvoor u een offerte wenst
Geef gewenste datum, maand of kwartaal aan
Contactgegevens
Gegevens opdrachtgever
Vul de naam van uw ministerie/ organisatieonderdeel/ directie in zoals u staat vermeld in uw kenniskaart op het Rijksportaal.
Vul de naam van de opdrachtgever in als deze afwijkt van uw contactgegevens
Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens om uw aanvraag voor een training of work-shop in behandeling te nemen, u in te schrijven voor de betreffende training of workshop en contact met u op te nemen als dit nodig is. Ook gebruiken wij uw gegevens voor facturatie. Uw gegevens worden twee jaar bewaard.

Akkoordverklaring(verplicht)