Young Talents programma

Wil jij persoonlijk en professioneel groeien en het beste uit jezelf halen? Dit programma is speciaal ontworpen voor jonge medewerkers binnen de rijksoverheid die zichzelf beter willen leren kennen en nieuwe perspectieven op hun manier van werken willen ontdekken. Samen met collega’s van verschillende ministeries werk je aan het vergroten van je persoonlijk leiderschap en een bredere inzetbaarheid binnen de overheid. Je gaat aan de slag met het versterken van je zelfvertrouwen, je reflecteert op je eigen handelen, krijgt inzicht in je talenten en persoonlijkheid en werkt je leerdoelen verder uit. 

Opzet van het programma

Het Young Talents programma bestaat uit 5 inspirerende dagen, gevuld met workshops, training, intervisie en werken aan een maatschappelijke opdracht. Je wordt individueel gecoacht in een traject van 4 gesprekken en kunt terugvallen op een buddy uit de groep. Door een uitgebalanceerde mix aan leerinterventies werk je aan je kwaliteiten en ontwikkelpunten. Het accent ligt op leren en oefenen in de praktijk met jouw leerdoelen als uitgangspunt.

Voordat je aan het programma deelneemt krijg je een vragenlijst over onder andere je talenten, en een uitgebreide intake. Aan de hand hiervan verfijn jij je leerdoelen en kijken we of het programma bij je past. Deze leerdoelen zijn jouw rode draad door het programma en ook de basis voor het coaching traject.

Tijdens het hele programma sta jij zelf aan het roer van je eigen ontwikkeling. Daarbij krijg je begeleiding, aanmoediging en inspiratie van een team professionals. Openstaan om te leren van elkaar en met elkaar is een belangrijk uitgangspunt. Aan het eind van het programma maak je de balans op. Wat heeft het je opgeleverd? En hoe zorg je ervoor dat je het geleerde meeneemt in je dagelijkse werk/leven?

Voor wie?

Het programma Young Talents past bij jou als je:

  • nieuwsgierig en gemotiveerd bent om je eigen gedrag te onderzoeken en daarvan te leren. Je durft je open en kwetsbaar op te stellen en hebt reflecterend vermogen.
  • circa 2 jaar werkervaring hebt binnen de rijksoverheid en maximaal 8 jaar werkervaring in totaal
  • niet ouder bent dan 35 jaar
  • werkt binnen de rijksoverheid in schaal 10 tot en met 12.

Praktisch

Het programma duurt circa 6 maanden. De totale kosten van het programma bedragen €4.250,00 in 2024. Ieder jaar worden de kosten opnieuw geïndexeerd.

Houd er rekening mee dat je naast de lesdagen tijd besteed aan opdrachten en gesprekken met je coach en buddy. De totale tijdsbesteding inclusief lesdagen is circa 80 uur in 6 maanden.

Data Young Talents edities 2024
2024-1 2024-2 2024-3
Ma 25-3 Utrecht Do 28-3 Den Haag Ma 16-9 n.t.b
Ma 13-5 Den Haag Do 23-5 Den Haag Ma 11-11 (ovb) Den Haag
Ma 24-6 Den Haag Do 27-6 Den Haag Ma 9-12 Den Haag
Do 12-9 Den Haag Ma 23-9 Den Haag Ma 20-1-2025 Den Haag
Do 17-10 Den Haag Ma 4-11 Utrecht Ma 10-3-2025 n.t.b

Welke onderwerpen komen in het Young Talents programma aan bod?

Belangstelling?

De aanmelding voor het programma in 2024 is gesloten. In december 2024 opent de aanmelding voor Young Talents in 2025.

Aanmelden betekent niet dat je verzekerd bent van deelname. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, gemiddeld 16 per editie. Uit alle aanmeldingen maken we een selectie. In een oriënterend gesprek en intakegesprek bepalen we samen of het programma bij je past. Daarna hoor je definitief of je aan het programma kunt deelnemen.

We zorgen voor een divers samengestelde leergroep en een evenredige verspreiding van deelnemers van de departementen. Hiermee vergroot jij je netwerk en krijg je een kijkje in de keuken bij andere departementen en organisaties. Daardoor kan het voorkomen dat je niet aan een bepaalde editie deel kunt nemen. Hierover zullen we dan contact met je opnemen.

Je kon je aanmelden tot uiterlijk 21 januari 2024.

Meer info

Heb je vragen over het Young Talents Programma? Wil je weten of het iets voor jou is en past in jouw ontwikkeling? Stuur dan een mail naar youngtalents@rijksoverheid.nl.