Leeftijd is slechts een getal

Dat binnen de rijksoverheid oneindige mogelijkheden zijn voor je loopbaan en ontwikkelen laat Ron’s reis wel zien. Hij werkte ruim 35 jaar bij de Belastingdienst waarna hij de stap maakte naar het College van Beroep voor het Hoger Onderwijs (CBHO), onderdeel van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Ron kwam op zijn 62e bij loopbaanadviseur Angela omdat hij een nieuwe, structurele baan zocht, nadat zijn detachering als projectsecretaris afliep. 

Ron Pronk

Nieuwe start

“Ik raakte in mijn functie bij het CBHO uitgekeken op het werk wat leidde tot uitval. Ik vond een tijdelijke plek binnen OCW en toen die afliep was het tijd voor een nieuwe start.” Via zijn directeur kwam hij bij het Transferium. “Hier kreeg ik de kans om mijn loopbaan opnieuw vorm te geven.”

Op het Transferium werkt een ervaren team specialisten samen om medewerkers te begeleiden die vanuit een lastige situatie op zoek gaan naar nieuw perspectief. Het Transferium bood Ron intensieve begeleiding, met gesprekken, trainingen en ondersteuning van verschillende experts. “Ik werd warm en professioneel ontvangen en er was aandacht voor mijn persoonlijke situatie. Ik heb veel geleerd: hoe ik een overtuigend cv maak en hoe ik goede, gelijkwaardige sollicitatiegesprekken voer. Ook leerde ik de aandacht van de gesprekspartner beter vast te houden door rust te nemen in gesprekken, te ademen en soms korter te antwoorden.”

“Ook kijk ik anders naar mezelf door sollicitatiegesprekken te bespreken met de loopbaanadviseur. Dit hielp mij bij de voorbereiding van een volgend gesprek. Van elk gesprek leerde ik wat bij en zo kreeg ik steeds beter in de gaten hoe ik overkwam en wat ik kon veranderen.”

En daar was de nieuwe baan waar Ron’s talenten goed uit de verf komen! “Ik kreeg een detachering als producttoetser bij de Provincie Zuid-Holland en als het goed gaat stroom ik daar vast in.”

Leeftijd geen ‘beperking’

Leeftijd is geen beperking, zolang je bereid bent te leren en openstaat voor verandering. “Wie zit er op deze leeftijd nog op mij te wachten?” dacht Ron soms. “Al snel leerde ik dat ik niet naar mijn eigen leeftijd moest kijken, want dan gedraag ik me daarnaar. Als je in een gesprek een positieve uitstraling hebt, valt leeftijd weg en gaat het om jou als persoon.”

Ron's boodschap aan iedereen die zich oriënteert op een mogelijke loopbaanstap, ongeacht leeftijd, is duidelijk: “Blijf leren! Omarm verandering en zoek professionele begeleiding bij een loopbaanadviseur of bij het Transferium.”

Loopbaan- of ontwikkelvraag?

Heb jij een loopbaan- of ontwikkelvraag of wil je gewoon eens sparren over je mogelijkheden? Maak een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Een frisse blik kan je echt al snel verder helpen.