Declareer je overwerk en TOD voor januari vanaf nu in het P-Direktportaal

De formulieren Overwerk en Toelage onregelmatige dienst (TOD) in het P-Direktportaal zijn weer beschikbaar. Wil je de toeslagen uitbetaald krijgen bij de salarisronde van februari? Zorg er dan voor dat je declaratie voor 13 februari 2024 is goedgekeurd door je manager.

Het formulier voor het declareren van Overwerk is aangepast naar aanleiding van wijzigingen in de CAO Rijk per 1 januari 2024. Je vindt het formulier in het P-Direktportaal via Verlof en werktijd > Overwerk. In het formulier geef je eerst aan of je werkt in roosterdienst. Is dat het geval? Dan kun je met het formulier een overwerkvergoeding aanvragen van 25% van je salaris per uur. Werk je niet in roosterdienst? Dan kun je kiezen voor overwerkverlof of voor een uitbetaling.

Formulier TOD

Het formulier om de Toelage onregelmatige dienst (TOD) te declareren vind je via Verlof en werktijd > Onregelmatige dienst > Declareren Onregelmatige dienst. Ben je ouder dan 55 jaar en ben je ingeroosterd voor een nachtdienst van meer dan 1 uur tussen 0:00 en 06:00? Dan maak je ook aanspraak op de nieuwe toelage vrijwillige nachtdienst. Het formulier TOD houdt hier automatisch rekening mee.

PS: De nieuwe formulieren Overwerk en TOD gelden niet voor medewerkers die werken in roostersystemen.