Nieuws van Team Tijdelijk Werk

We zitten alweer een poosje in 2024. We hebben 2023 positief afgesloten met de geaccepteerde functionaliteit en basisconfiguratie van DioR. Ook zijn er veel trainingssessies, proeftuinsessies en verdiepingssessies verzorgd voor key users en gebruikerspopulaties van onze klanten.

Team Tijdelijk Werk

Wat staat er op de planning?

In de komende maanden blijven wij onze klanten ondersteunen met trainingen en verbeteringen. Eind februari zijn we gestart met sessies om de “configuratiedetails klant specifiek” na te lopen. Vanaf maart starten we met sessies over het operationeel gebruik van DioR. Meer informatie hierover vind je onder het kopje ‘Training & adaptatie DioR’, verderop in deze nieuwsbrief. Op dit moment zijn wij druk met ons laatste grote werkpakket, waar het gaat om de livegang van DioR. Dit is het werkpakket dataverzameling en bestaat uit het aanmaken, converteren en waar mogelijk hergebruiken van data. Dit is nog een behoorlijke opgave. De meeste focus en energie zal dit eerste kwartaal van 2024 daar op gericht zijn. Halverwege maart bepalen wij, in samenspraak met onze klankbordgroep, wat de definitieve datum zal zijn voor de livegang van DioR.

Project tijdlijn

Tijdlijn DioR
Belangrijkste mijlpalen naar opmars, voorbereiding gezamenlijke ingebruikname DioR en nazorg.

Aanpak en voortgang dataverzameling

Na een intensieve voorbereiding is het kernteam DioR in februari gestart met de gegevensverzameling. Dit is het werkpakket dataverzameling en bestaat uit het aanmaken, converteren en waar mogelijk hergebruiken van data. Zo zijn er inmiddels 67 percelen in kaart gebracht die in de productieomgeving kunnen worden opgevoerd. Als dat gedaan is kunnen de nieuwe distributieprofielen worden aangemaakt. Daarnaast zijn collega’s bezig om de beoordelingssjablonen voor de percelen in te richten. Ook moeten er bijvoorbeeld 85 aanvraagsjablonen gekoppeld worden aan de beslisbomen. Als de aanvraagsjablonen klaar zijn, dan kunnen de beslisbomen per klant ingericht worden. Tegelijkertijd zijn andere collega’s voortvarend aan de slag met de dataverzameling van klantgegevens.       

Training en adaptatie DioR

In oktober 2023 zijn we begonnen met het trainen van sleutelgebruikers bij al onze klantorganisaties.Wwe begonnen met een kick-off sessie en de proeftuinsessies. In totaal hebben we 26 proeftuinsessies gehouden en daaruit kwamen nog 8 verdiepingssessies. Hierin namen we sleutelgebruikers mee in het systeem en testten ze DioR uit. Tijdens deze sessies kregen we veel feedback en kwamen er goede punten naar voren, die vaak meteen opgelost konden worden. We kregen veel terug dat het systeem heel erg lijkt op dat wat we nu in gebruik hebben. Dit komt onder andere omdat we nu met hetzelfde systeem werken, waarin we nu met DioR veel verbeteringen aanbrengen en verdergaand digitaliseren. Na de proeftuinsessies zijn er voor een aantal klanten verdiepingssessies ingepland. Hierin werden bepaalde klantspecifieke werkprocessen besproken en namen we de klant verder mee in het systeem.

Hoe nu verder?

Begin deze maand is een planning gemaakt om de sessies verder in te plannen met de sleutelgebruikers. Dit gaat om de detailconfiguratiesessies, waarin we met de klant door de configuratie gaan die in DioR is opgenomen. Hiervoor vragen we de klant van tevoren al “huiswerk” te doen. Het doel hiervan is om aan de hand van de documentatie die wij van tevoren doorsturen te kijken of wat in het systeem staat klopt. Tijdens de sessies is er dan ruimte om dit te bespreken. Naast deze sessie worden er conversiesessies gepland voor specifieke klanten (die tijdens de klankbordgroep zijn benoemd). We zullen verder dieper ingaan op de conversie van de bestaande opdrachten en hoe we hiermee omgaan in DioR.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Meld je aan door een e-mail te sturen naar charlie.gelder@rijksoverheid.nl  Geef aan dat je graag de DioR nieuwsbrief ontvangt.

Vraag een demo aan

Ben je benieuwd hoe de inhuur van tijdelijke krachten binnen jouw organisatie makkelijker kan? Ben je nog geen afnemer? Dan nodigen wij je graag uit voor een demo van DioR. Meld je aan voor de demo door een e-mail te sturen naar martin.oostenbrink@rijksoverheid.nl en ontdek wat DioR voor jou kan betekenen.

Contactgegevens

Gedelegeerd opdrachtgever

Caroline Wiemer
E-mail: caroline.wiemer@rijksoverheid.nl
Telefoon: 06 11 60 27 59

Projectleider

Robert Groen
Email: robert.groen@rijksoverheid.nl
Telefoon: 06 46 34 11 61

Manager Team Tijdelijk Werk

Martin Oostenbrink
Email: martin.oostenbrink@rijksoverheid.nl
Telefoon: 06 15 46 05 32

Vorige nieuwsbrief gemist?

Je kunt de vorige nieuwsbrief altijd teruglezen. Veel leesplezier!