Medische verklaring bedrijfsarts niet altijd nodig

Heeft een medewerker die slecht ter been is een parkeervergunning nodig? Of een aangepaste bureaustoel? Daarvoor is een medische verklaring van de bedrijfsarts vaak niet nodig.

Leidinggevenden en andere partijen vragen bedrijfsartsen vaak om een medische verklaring of schriftelijk advies wanneer ze voorzieningen regelen voor medewerkers die ondersteuning nodig hebben. Maar in veel gevallen is hiervoor geen medisch oordeel nodig.

Stefan van Vuuren, staf bedrijfsarts bij O&P Rijk | Bedrijfszorg: "Een medewerker kan een voorziening vaak zelf met de leidinggevende regelen. Uiteindelijk is dit een win-win voor alle partijen. De medewerker en de leidinggevende zijn sneller geholpen en de schaarse capaciteit van de bedrijfsarts kan op de juiste manier worden benut."

Lees meer in Regels voor afgifte medische verklaringen.