Terugblik op Kennissessie Herplaatsing bij ontslag

Weblogs

Op 10, 22 en 28 februari praatte het Startpunt Herplaatsing zo’n 300 HR-adviseurs, leidinggevenden en andere collega’s bij over de herplaatsingsplicht bij de Staat der Nederlanden. We gingen nog eens in op het juridisch kader: wat is die herplaatsingsverplichting eigenlijk en hoe zit dat met die redelijke termijn voor herplaatsing? Hoe werkt herplaatsing bij zo’n grote werkgever als de Staat der Nederlanden? We lichtten toe wat het Startpunt Herplaatsing bij ontslag kan betekenen als sprake is van een herplaatsingsverplichting en bespraken de nieuwe Rijksbrede werkwijze bij herplaatsing. 

Zoals je – hopelijk - van ons gewend bent daagden we de deelnemers ook uit om op een interactieve manier aan de slag te gaan met de soms wat taaie juridische stof. We werkten met Mentimeter om te peilen hoe het gesteld is met de kennis van de deelnemers en om ondanks het grote aantal belangstellenden tóch in te kunnen gaan op vragen en opmerkingen uit de groep.

Voorrangspositie

We kijken terug op ontzettend leuke sessies waarin we veel collega’s hebben ontmoet die mogelijk te maken kunnen krijgen met de herplaatsingsverplichting. Een veel gestelde vraag was hoe het eigenlijk zit met mogelijke voorrang die een medewerker die herplaatst moet worden heeft op andere kandidaten met een voorrangspositie uit de CAO Rijk. Het antwoord op deze vraag vind je in onze Leidraad onder voetnoot 4. 

Sessie gemist?

Heb je de sessie gemist? Op onze website lees je in de Leidraad hoe we Rijksbreed werken, kun je het format zoekprofiel downloaden én download je de nieuwste versie van de Factsheet over Herplaatsing bij ontslag. 

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.