Een nieuwe uitvoerder voor bovenwettelijke cao-regelingen

Weblogs

De CAO Rijk kent regelingen die een aanvulling zijn op wettelijke regelingen zoals de WW of de WIA. Denk daarbij aan de langere duur van de WW-uitkering, de aanvulling van de WW als het loon van de werknemer hoger is dan het maximumloon voor de sociale verzekeringen, de INR-regeling of de uitkering substantieel bezwarende functies (SBF-regeling). Voor het gemak noemen we ze hier de ‘bovenwettelijke regelingen’. Het gaat daarbij om duizenden lopende en toekomstige aanvullingen en uitkeringen.
 

APG stopt met de uitvoering

Deze bovenwettelijke regelingen worden niet door UWV uitgevoerd omdat UWV alleen de wettelijke regelingen uitvoert. Daarom heeft de werkgever Rijk de uitvoering uitbesteed aan APG. APG heeft aangegeven op 1 juli 2024 te stoppen met deze dienstverlening. 
Dat wil zeggen dat de werkgever Rijk op zoek moet naar een nieuwe uitvoerder voor een achttal bovenwettelijke regelingen. Een zoektocht die veel uitdagingen biedt en ook de praktische uitvoering bij de verschillende werkgevers van de Rijksoverheid raakt.
 

Aanbesteding

De uitvoering van de bovenwettelijke regelingen moet worden aanbesteed. 
Een aanbestedingsproces is gehouden aan veel regels en voorwaarden en er zijn verschillende (interne) partijen bij betrokken zoals de Rijksinkooporganisatie (RIS) en een klankbordgroep. Ook is er vanuit Relatiebeheer & Ontwikkeling (team PPM) van O&P Rijk een projectgroep gestart die deze aanbesteding vorm gaat geven en een marktconsultatie zal houden. Niet alleen moet precies worden beschreven welke regelingen er worden aanbesteed, maar ook wat er verwacht wordt van de nieuwe uitvoerder en hoe de financiële stromen gaan lopen. Daarnaast moeten ook alle lopende uitkeringen worden overgebracht. 

Wat gaan we ervan merken?

Als werkgever krijg je te maken met een nieuwe uitvoerder met nieuwe processen en procedures. Maar ook met een nieuwe manier van communiceren en aanvragen. Daarnaast zullen werknemers die al een uitkering krijgen die straks ontvangen van een andere uitvoeringsorganisatie. En daar zal iedereen aan moeten wennen. 

Uiterlijk 1 juli 2024 zal de nieuwe uitvoerder in vol bedrijf moeten zijn om alle lopende uitkeringen te verzorgen en nieuwe aanvragen te kunnen ontvangen. Wij houden je via onze nieuwsbrief en weblogs van dit proces op de hoogte.

Misschien nog goed om te weten: de RVU-regeling die wordt uitgevoerd door Visma Idella valt buiten deze aanbesteding. Visma Idella blijft de uitvoerder van de RVU-regeling.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.