Wet toekomst pensioenen stuit op bezwaren

Weblogs

Na de Tweede Kamer stemt ook de Eerste Kamer in met de Wet toekomst pensioenen. De wet gaat daarmee op 1 juli aanstaande in. Maar er blijken bezwaren te  zijn tegen deze wet. Ook als manager kun je daarmee te maken krijgen.

Vanaf 1 juli 2023 start een overgangsfase van enkele jaren. Daarin maken eerst werkgevers en werknemers afspraken met elkaar over het aanpassen van hun pensioenregeling. Daarna zullen pensioenuitvoerders deze afspraken uitvoeren.
ABP beoogt op 1 januari 2026 de uitvoering te starten.
 

Niet iedereen is gelukkig met deze uitkomst

Bij ABP komen inmiddels duizenden bezwaren binnen, gericht tegen de toekomstige pensioenuitvoering. Bezwaarmakers zijn oud-ambtenaren die vrezen dat hun pensioen slechter zal worden. ABP heeft laten weten de bezwaren niet in behandeling te nemen. ABP vindt dat bezwaarmakers aan het verkeerde adres zijn.
Ook binnen de Sector Rijk komen bezwaren van oud-medewerkers binnen, die vinden dat hun voormalige werkgever niet mag meewerken aan de uitvoering van de Wet toekomst pensioenen.  Als gewezen werknemer vinden zij dat de uitvoering van de Wet toekomst pensioenen hun belang aantast.
 

Wat als jij een bezwaarschrift ontvangt

De bezwaarschriften worden per departement afgehandeld. Er is wel een centraal voor het Rijk opgestelde antwoordbrief in de maak.  Dit format voor de antwoordbrief wordt vanuit BZK/DGDOO ter beschikking gesteld aan de departementen.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.