Nieuw WIA aanvraagformulier voor werknemers

Weblogs

Tijdens  de eerste twee ziektejaren moeten werkgever en werknemer een plan van aanpak opstellen en, als de arbeidsongeschiktheid langer dan twintig maanden duurt, ook een re-integratieverslag. Bij de behandeling van de WIA-aanvraag stelt het UWV aan de hand van het re-integratieverslag vast of werkgever en werknemer de re-integratieplicht zijn nagekomen. Werknemers moeten vanaf 8 april 2024 gebruikmaken van een vernieuwd WIA-aanvraagformulier.

Maak goede afspraken met de werknemer

Een aanvraag voor een WIA-uitkering moet binnen 21 maanden na de eerste ziektedag worden ingediend door de werknemer. Nadat de WIA-aanvraag is ingediend, moet het re-integratieverslag worden ingediend. 

UWV stelt voor het re-integratieverslag modelformulieren op uwv.nl beschikbaar. Werkgevers wordt dringend aangeraden deze formulieren te gebruiken, omdat zij efficiënt het re-integratieproces ondersteunen en het proces voor zowel werkgever als UWV inzichtelijk maken. 
De modelformulieren zijn:

  1. Probleemanalyse (PA)
  2. Plan van aanpak (PvA)
  3. Bijstelling probleemanalyse
  4. (Eerstejaars)evaluatie
  5. Actueel oordeel bedrijfsarts of arbodienst
  6. Eindevaluatie
  7. Medische informatie

Deze formulieren staan op de website van UWV.

Na invulling worden de formulieren via het werkgeversportaal  geüpload en digitaal verstuurd naar UWV. Verzending per post is ook mogelijk. Meer informatie is te lezen op de website van UWV.

Sinds 8 april 2024 moeten werknemers gebruikmaken van het vernieuwde WIA-aanvraagformulier. Via dit formulier kunnen werknemers ook zelf de documenten van het re-integratieverslag uploaden. Het is dus belangrijk om duidelijk af te spreken met de werknemer wie welke documenten naar het UWV stuurt.  Als zowel de leidinggevende als de werknemer de documenten opstuurt, kan dit namelijk juist weer voor vertraging in de aanvraag zorgen.
Maak daarom goede afspraken met uw werknemer.

Belangrijke tips voor het uploaden van documenten

Bij het aanvraagformulier kan medische informatie worden geüpload. Dat zijn vertrouwelijke gegevens van de werknemer. Daarom is het niet mogelijk om de ingevulde gegevens tussentijds op te slaan. Het is dus belangrijk om genoeg tijd te nemen om het aanvraagformulier in 1x in te vullen. En om alle bijlagen vooraf te verzamelen en klaar te zetten. 

Kennispunt Sociale Zekerheid

Heb je vragen over dit onderwerp? Het Kennispunt Sociale Zekerheid staat HR-professionals en leidinggevenden bij als er ingewikkelde juridische trajecten zijn bij ziekte, ontslag en arbeidsongeschiktheid, re-integratie en het eigenrisicodragerschap.

De adviseurs zijn bereikbaar via PostbusSocialeZekerheid@minbzk.nl.

Pijl rechts

Klik op onderstaande links voor de andere weblogs uit de AAA nieuwsbrief!

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.