Zelfstandig je veerkracht vergroten met Mirro

Weblogs

Stichting Mirro heeft samen met GGZ online zelfhulpmodules ontwikkeld, gericht op specifieke thema's met betrekking tot mentale gezondheid. De modules helpen op een toegankelijke wijze om lichte psychische klachten te verlichten én te voorkomen. Denk aan modules over thema's, zoals stress, angst, mantelzorg, werkende ouders en overgangsklachten. Gratis en anoniem. Vanaf januari 2024 heeft O&P Rijk | Bedrijfszorg de online tool Mirro beschikbaar gesteld voor een groot aantal deelnemende ministeries.

In de geanonimiseerde online omgeving van Mirro leren medewerkers om te gaan met alledaagse (stress)situaties. Elk van de modules bevat tips, oefeningen en ervaringsfilmpjes over verschillende onderwerpen, zoals feedback geven, beter kunnen slapen, werk en privé beter in balans krijgen en omgaan met stress op de werkvloer. Sommige modules gaan wat meer de diepte in, zoals de modules over mantelzorg, angst en paniek, piekeren, en de actuele modules ‘Grip op coronastress’ en ‘Je smartphone de baas’. 

Ook zijn er speciale modules voor managers. Hierin staan bijvoorbeeld tips over hoe om te gaan met medewerkers die in de overgang zitten, mantelzorger zijn, werkstress ervaren, een aangrijpende diagnose hebben gekregen of die in rouw zijn. Daarnaast staan hier handvatten in voor ongewenst gedrag op de werkvloer. Zoals agressie en geweld, maar ook pestgedrag, discriminatie en seksuele intimidatie. Zo creëer je als leidinggevende een sociaal veilige werkomgeving voor je medewerkers.

Nieuwsgierig of jouw organisatie hier ook gebruik van maakt? Kijk dan snel op onze website.

Menu in Mirro met keuze uit verschillende modules

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.