Talent sourcing

Talent sourcing is een onmisbare schakel in het recruitmentportfolio. Met talent sourcing wordt er (pro)actief gezocht naar specifieke functies. Het is een intensieve en actieve wervingsmethode die vaak gebruikt wordt bij heel specifieke en lastig vervulbare vacatures. Door kandidaten actief te benaderen leggen we contacten met gekwalificeerde potentiële kandidaten die normaliter niet zelf zouden solliciteren.

Het vinden van talent

85% van de mensen op de arbeidsmarkt is latent werkzoekend. Latent werkzoekenden hebben vaak wel interesse in nieuwe kansen die voor hen relevant zijn, alleen zijn ze niet actief op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Die mensen wil je proactief benaderen en overtuigen om een nieuwe stap in hun carrière te maken. Onze talent sourcers ondersteunen HR-afdelingen, uit naam van de betreffende rijksorganisatie, en kunnen zorgen dat interesse bij nieuwe potentiële kandidaten wordt gewekt.

Specialisatie in recruitment

Talent sourcing is een specialisatie binnen recruitment en gericht op kandidaten proactief (online) te identificeren, benaderen en overtuigen. Dat gaat met vooruitstrevende technieken en kennis van de arbeidsmarkt om schaars talent direct te matchen op een openstaande vacature of te plaatsen in een talentpool. Het doel is dat een potentiële kandidaat in gesprek komt met de vacaturehouder. Zo kan de rijksorganisatie het beste talent aan tafel krijgen.

Deze dienstverlening bieden we aan

Deze dienstverlening doen wij door nauw samen te werken met de HR-afdeling (of recruitment-afdeling) van de rijksorganisatie en de vacaturehouder.

Meer informatie en contact

Wil je meer uitleg wat we voor je kunnen betekenen? Voor meer informatie neem je contact op met:

Betül Ulusoy - Talent Sourcing Consultant

Patrick Dubbeld - Talent Sourcing Consultant