Loopbaanvraag? Hier moet je zijn!

Wist je dat je met al je vragen over je loopbaan terecht kunt voor een vrijblijvend gesprek met een loopbaanadviseur? Zij helpen en adviseren je met vragen over je loopbaan, persoonlijke ontwikkeling of opleidingsmogelijkheden. Zodat jij door de bomen het bos weer kunt zien en keuzes kunt maken die bij jou passen. Er is zoveel meer mogelijk dan je zelf kunt bedenken!

Je leidinggevende hoeft hier geen toestemming voor te geven. Sterker nog, als leidinggevende kun je zelf ook in gesprek met een loopbaanadviseur.

twee dames wandelen in het bos

In de spotlights

Niet alleen tijdens deze Week van de Loopbaan, maar het hele jaar door zit een team van loopbaanadviseurs klaar om jou op weg te helpen. We zetten deze mogelijkheid nu graag even in de spotlights.

*Energieke muziek* 

Elena du Fijn – Jobhunter/ netwerkadviseur: 
Met plezier en energie werken op een plek waar je het best tot je recht komt. Dat willen we toch allemaal? Maar wat als je het gevoel hebt dat je niet goed op je plek zit, dat er meer in je zit dan dat er nu uitkomt en dat je verdieping wil? Of dat je graag iets anders wilt, maar dat je niet goed weet wat? 
Elena du Fijn – Jobhunter/ netwerkadviseur: 
Ga dan eens in gesprek met één van onze loopbaanadviseurs. Wij kunnen samen met jou goed in kaart brengen wie jij bent, wat je kunt en wat je wilt. We helpen jou de regie te nemen over je eigen loopbaan en met de manier waarop jij jouw talent het beste kunt inzetten. Onze gecertificeerde loopbaanadviseurs begeleiden je graag bij het inzichtelijk maken van je ambities en drijfveren, bijvoorbeeld met de online loopbaanscan. Ook krijg je handige tips en adviezen om te gaan netwerken op een manier die voor jou comfortabel is. Daarmee kun je je netwerk dus gaan verdiepen en ook echt gaan inzetten. Daarnaast kunnen we je helpen met het op orde krijgen van je cv, zodat je boven op de stapel ligt bij de recruiters en met het voorbereiden van sollicitatiegesprekken waarmee jij je kans op een succesvol gesprek vergroot. Je kunt ook kiezen voor een maatwerkprogramma. Dat is altijd een mix van gesprekken met je loopbaanadviseur in combinatie met instrumenten die aansluiten bij jouw specifieke loopbaanvraag. De gesprekken met onze adviseurs gaan op een manier die voor jou het meest prettig is. Dus dat kan zijn: op kantoor, telefonisch, thuis online of tijdens een wandeling. Een super belangrijke stap in je loopbaanontwikkeling is weten waar je goed in bent. We noemen dat talent en talent is dat wat je van nature heel goed afgaat en waar je energie van krijgt. Zoals bijvoorbeeld goed kunnen plannen, organiseren of juist analyseren. Dus dingen die je al je hele leven met gemak doet en waar jij je wellicht niet eens van bewust bent. Hoe meer je werkt vanuit je talent, des te meer plezier je hebt. Als je weet wat je talent is, dan weet je wat je in huis hebt, weet je wat je te bieden hebt, en dat maakt dat je goede loopbaankeuzes maakt in je huidige en toekomstige werk. Onze loopbaanadviseurs helpen je graag bij het ontdekken en ontwikkelen van jouw talent. Een handig startpunt hierbij is bijvoorbeeld de Talentencheck. Dit is een online test die inzicht geeft in jouw talenten en hoe je die optimaal kunt inzetten. Wil jij vrijblijvend een oriënterend gesprek over jouw loopbaan of talenten? Kom dan naar het loopbaanspreekuur van jouw organisatie voor een frisse kijk op jouw situatie.

*Energieke muziek speelt en eindigt* 

Logo’s Organisatie en Personeel Rijk, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verschijnt in beeld. 

Beeldtekst: Meer informatie of een afspraak maken voor een loopbaanspreekuur? 
oprijk.nl/loopbaan-en-talentontwikkeling
Dit is een productie van O&P Rijk, Loopbaan- en talentontwikkeling.
Staat jouw organisatie er niet bij?
Mail: projectbureauLT@rijksoverheid.nl

Zelf aan de slag

Wil je eerste zelf aan de slag, kijk dan eens op de Mobiliteitsbank. Daar vind je handige tools en testjes. Tijdens deze Week van de Loopbaan, kun jij kans maken op een van de Talentenchecks.

Maak een afspraak met de loopbaanadviseur van jouw organisatie.