Pak je kans en doe de talentenscan

Weten waar jij goed in bent? Ontdek jouw talenten! Tijdens de Week van de Loopbaan zijn er maar liefst 2000 Talentenscans beschikbaar voor rijksambtenaren die hun talenten willen ontdekken. 

Aanleg

De wereld is in beweging en ons werk dus ook. Om sterk te staan op de arbeidsmarkt is het belangrijk om een goed beeld te hebben van je talenten. Door je talenten te kennen en er gebruik van te maken, kun je meer uit je werk halen dan je tot nog toe gewend was. Of je kiest voor een nieuwe baan of andere rollen en taken, omdat je ontdekt dat je daar aanleg voor hebt.

Stellingen

Met de Talentenscan krijg je inzicht in je talenten. De test laat zien wat voor persoon je bent en welke eigenschappen jij laat zien. De vragenlijst bestaat uit een groot aantal uitspraken, waarbij je kunt aangeven in hoeverre die op jou van toepassing is. Denk aan stellingen als: ‘Ik ben iemand die goed kan luisteren’ en ‘Ik ben iemand die altijd wel mogelijkheden ziet om zijn/haar doel te bereiken’.

Top 3

Na het invullen van de Talentenscan ontvang je per e-mail een persoonlijk rapport. Daarin staat jouw Talenten top-3. Je krijgt uitleg over hoe dit talent het beste tot zijn recht komt en hoe jij optimaal gebruik kunt maken van dit talent. Ook staat in het rapport welke talenten jij nog kunt verstevigen. Tot slot bevat het rapport een Big 5: 5 basiseigenschappen die echt bij jou horen en niet snel zullen veranderen.

Hoe verder na de Talentenscan?

De testuitslag biedt veel stof tot nadenken. Bijvoorbeeld over hoe jij je talenten meer kunt inzetten. Praat hier eens over met iemand die jou goed kent: een collega, je partner of een vriend(in). En is er misschien een talent dat je wilt verstevigen? Ga ook eens in gesprek met je leidinggevende of een loopbaanadviseur. Misschien kun je wel een nieuwe taak oppakken die aansluit bij je talenten.

Doe de talentenscan