Marijke van den Broek waarnemend directeur O&P Rijk

Marijke van den Broek fungeert als waarnemend directeur Organisatie en Personeel Rijk (O&P Rijk). Zij vervult deze functie tot de nieuwe directeur benoemd is. De werving van de nieuwe directeur door de Algemene Bestuursdienst is inmiddels gestart.

Marijke van den Broek

Achtergrond van Van den Broek

Marijke van den Broek was sinds september 2021 directeur van P-Direkt. Eerder werkte zij onder meer als directeur Human Resources Management bij de Nationale Politie, directeur Personeel, Management en Organisatieontwikkeling bij Dienst Justitiële Inrichtingen en als directeur Auditdienst Rijk, Financiën en bij de Belastingdienst Amsterdam. Marijke van den Broek studeerde cum laude af in Psychologie aan de Universiteit van Leiden.

Edgar Heijmans

Marijke van den Broek heeft de kwartiermakerstaken overgedragen gekregen van Edgar Heijmans. Hij is per januari 2023 benoemd als interim directeur van de nieuwe Rijksorganisatie Beveiliging en Logistiek.

Over O&P Rijk

O&P Rijk valt onder DG VBR van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Deze nieuwe dienstverleningsorganisatie biedt basisdienstverlening en dienstverlening op maat voor alle uitvoeringsvraagstukken rond organisatie en personeel voor alle 140.000 medewerkers, managers, hr-directies en beleidsmakers binnen het Rijk. In de nieuwe organisatie hebben de volgende 8 merken hun krachten gebundeld: Binnenwerk, P-Direkt, Bedrijfszorg, Adviseurs en Advocaten Arbeidsrecht, Arbeidsmarkt, Inclusiviteit, Loopbaan- en Talentontwikkeling en Organisatie-inrichting.