Rijksoverheid voor 4e achtereenvolgende jaar Meest favoriete werkgever

2019, 2020, 2021 en nu ook 2022: voor het 4e achtereenvolgende jaar staat de Rijksoverheid bovenaan de lijst met meest favoriete werkgevers onder de Nederlandse beroepsbevolking. De Rijksoverheid liet daarmee organisaties als KLM, ING, Schiphol en NS achter zich.

Bij wie wilt u werken?

Meer dan 16.000 personen deden mee aan het ITAM-onderzoek van Intelligence Group. Zij gaven antwoord op dé vraag: "Bij welke specifieke bedrijven of instellingen (uw huidige werkgever uitgezonderd) zou u het liefst willen werken?".

Positie vasthouden

'Ik ben blij en oprecht trots, misschien nog wel meer dan de vorige keren dat we op de eerste  positie stonden,' zegt Albertine Overberg, Manager Arbeidsmarkt van O&P Rijk Arbeidsmarkt. 'Die eerste plaats steeds vasthouden is misschien nog wel moeilijker dan hem bereiken. Zeker als je kijkt naar welke organisaties in de lift zitten, de grote stijgers in het lijstje.'

Stabiele en prettige werkgever

'2022 was een jaar dat mensen volop keuze hadden op de arbeidsmarkt, en waarin men ook weer meer durfde te bewegen, na 2 coronajaren. Dat we steady bovenaan staan, geeft aan dat werkenden de Rijksoverheid zien als stabiele en prettige werkgever, waar je interessant werk doet, goede voorwaarden hebt en die tal van ontwikkel- en doorgroeikansen biedt. We hebben dit met alle rijksdepartementen samen gedaan en bereikt, en we gaan er uiteraard alles aan doen om volgend jaar weer bovenaan te eindigen.'