Editie 3 - Innovatieve Stappen Vooruit in Zomer 2023

Toekomstige stappen

Het seizoen van groei en vernieuwing staat voor de deur en wij bij Team Tijdelijk Werk zijn verheugd om de nieuwste ontwikkelingen te delen rondom ons VMS (Vendor Management Systeem), genaamd Digitale Inhuuroplossing. Terwijl de zomer van 2023 zich ontvouwt, streeft ons team ernaar om een aantal belangrijke mijlpalen in het ontwikkelingsproces te bereiken.

Met kenmerkende elementen zoals een beslisboom, gespreksplanner en een uitgebreide beoordelingsmatrix, vormt onze Digitale Inhuuroplossing betere manier waarop tijdelijk personeel wordt ingehuurd. De applicatie wordt momenteel getest en verfijnd door ons team, met de lancering van de eerste openbare demo's die eind juli gepland staan.

Deze zomer belooft een periode van significante vooruitgang en innovatie te zijn, en we kijken ernaar uit om deze reis met u te delen.

Timeline project DIOR
Beeld: ©Martijn
Illustratie: Martijn

Projectnieuws

Demo’s

We hebben een succesvolle week 24 achter de rug waarin we verschillende demo's hebben opgenomen van de eerste versie van onze applicatie. Deze demo's tonen de eerste werkende versie van de applicatie. We verwachten dat de definitieve versie van deze demo's in week 27 klaar zal zijn. De plaatsing van de demo's voor het publiek staat gepland voor week 28. We kijken ernaar uit om u deze demo's te laten zien.

Screenshot gespreksplanner

Designfase

Onze ontwerpfase heeft enkele boeiende elementen voortgebracht, zoals een beslisboom en een gespreksplanner, elk vergezeld van bijbehorende illustraties. We hebben ook gewerkt aan de ontwikkeling van een matrix. We zullen in de komende tijd nog meer voorbeelden delen van de designelementen die we hebben ontwikkeld.

In de gespreksplanner geeft de manager aan welke dagen hij beschikbaar is voor een gesprek met de kandidaten. Met deze nieuwe ontwikkeling kunnen gesprekken sneller en efficiënter gepland worden door de backoffice van Team Tijdelijk Werk.

Een andere nieuwe feature is de beslisboom. In deze beslisboom zitten vragen die helpen om de juiste aanvraag in het systeem te krijgen, passend bij de inhuurbehoefte van de manager.

Voorbeeld beslisboom

Test

Elk ontwerp is getest tijdens de ontwerpfase om te zorgen voor naadloze functionaliteit. We moeten nog een ketentest uitvoeren om de compatibiliteit van de verschillende modules van de applicatie te garanderen. Daarna zijn key users vanuit de departementen aan de beurt om getraind te worden, zodat zij kunnen bijdragen aan het testen van de applicatie. Dit proces is een combinatie van testen en trainen, waarbij we feedback van de gebruikers verzamelen om de applicatie te verbeteren. We hebben in een klankbordgroep uitgevraagd om inhuurervaren testers voor de verschillende gebruikersrollen aan te wijzen om ervoor te zorgen dat we feedback krijgen van een breed scala aan gebruikers. 

Kom meer te weten over iteratieve sprints

Onze Digitale Inhuuroplossing is de afgelopen zes maanden geconfigureerd met de zogenaamde designworkshops in iteratieve sprints. In deze workshops zijn besluiten genomen t.a.v. processen en functionaliteiten. Deze besluiten waarbij er sprake is van impact of keuzes voor de afnemers zijn voorgelegd in de klankbordbijeenkomsten.

Wat zijn iteratieve sprints?

Iteratie betekent herhaling. In een iteratief proces herhalen de onderdelen van het proces zich stelselmatig. Iteraties zijn in dit geval (korte) sprints waarbinnen het projectteam bepaalde functionaliteiten in het systeem oplevert. Deze sprints worden meerdere keren herhaald om uiteindelijk tot een volledig ingericht systeem te komen. De projectleden zijn vanaf het begin betrokken bij het ontwerpproces. De gebruikers kunnen tussentijds steeds een gedeelte van de oplossing al zien.

Hoe zagen de iteratieve sprints eruit?

  1. Designworkshops. Nétive verzorgde designworkshops voor de projectleden en legde uit wat de mogelijkheden voor de configuratie van het VMS zijn.
  2. Huiswerk. Het projectteam kreeg huiswerk mee voor o.a. de rechten en rollen, datamodel, workflows, User Stories. 
  3. Bouwen. Nétive configureert in augustus de testomgeving van de VMS conform het opgeleverde design.
  4. Testen. Het projectteam test vervolgens de opgeleverde geconfigureerde testomgeving van het VMS conform het datamodel, rechten en rollen en vastgestelde workflows.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuws. Meld je aan door een email te sturen naar kern.thompson@rijksoverheid.nl. Geef aan dat je graag de DIOR nieuwsbrief ontvangt. 

Vraag nu een demo aan 

Ben je benieuwd hoe de inhuur van tijdelijke krachten binnen jouw organisatie nóg gemakkelijker kan worden? Ben je nog geen afnemer? Dan nodigen wij je graag uit voor een demo van onze Digitale Inhuuroplossing!

Met onze Digitale Inhuuroplossing wordt het inhuurproces van tijdelijke medewerkers aanzienlijk vereenvoudigd, dankzij de handige functionaliteiten van de tool. Met onze applicatie kunnen alle stappen van het inhuurproces digitaal worden afgehandeld, van het aanvragen van een nieuwe tijdelijke medewerker tot het goedkeuren van de factuur van de leverancier. Dit bespaart niet alleen tijd, maar vermindert ook de kans op fouten en verhoogt de transparantie van het inhuurproces.

Tijdens de demo laten wij je graag zien hoe de applicatie werkt en wat de voordelen zijn voor jouw organisatie. We geven je een rondleiding door de verschillende functionaliteiten en beantwoorden graag al je vragen.

Dus ben je op zoek naar een oplossing om het inhuurproces binnen jouw organisatie te vereenvoudigen en te optimaliseren? Meld je dan aan voor de demo van onze Digitale Inhuuroplossing door een email te sturen naar caroline.wiemer@rijksoverheid.nl en ontdek wat DIOR voor jou kan betekenen!

Contactgegevens

Gedelegeerd opdrachtgever 
Caroline Wiemer 
E-mail: caroline.wiemer@rijksoverheid.nl 
Telefoon: 06 11 60 27 59

Projectleider
Robert Groen
Email: robert.groen@rijksoverheid.nl 
Telefoon: 06 46 34 11 61

Manager van Team Tijdelijk Werk
Martin Oostenbrink
Email: martin.oostenbrink@rijksoverheid.nl
Telefoon: 06 15 46 05 32

Vorige editie gemist? 

Lees hier editie 1

Lees hier editie 2