Nieuws van Team Tijdelijk Werk

De ontwikkelingen binnen Team Tijdelijk Werk, met name van de nieuwe inhuurdeskapplicatie DioR, staan niet stil. Lees meer over instructievideo’s, trainingen en projectupdates in deze nieuwsbrief.

Team Tijdelijk Werk

Instructievideo’s

Er zijn instructievideo’s gemaakt om het werken met DioR makkelijker te maken.

Onderstaande video is een algemene instructie van de inhuurapplicatie, DioR (Digitale inhuuroplossing Rijk). Team Tijdelijk Werk gebruikt een Vendor Management Systeem (VMS) waarmee we het inhuurproces van aanvraag tot en met factuur beheren. Het beheer van dit systeem ligt bij het Team Tijdelijk Werk.

In de video hieronder vertellen we meer over het aanvraagproces. Wanneer een inhurende manager een capaciteits- of expertisebehoefte heeft wordt dit aan de inhuurdesk doorgegeven. Wanneer de manager inlogt in het systeem kan gekozen worden om direct een aanvraag in te voeren of gebruik te maken van de beslisboom. De beslisboom begeleidt de manager naar de aanvraag die van toepassing is. De inhuurexpert gaat ermee aan de slag. Na goedkeuringen kan de aanvraag naar leveranciers verzonden worden en kunnen zij hun kandidaten aanbieden.

Wil je meer weten over de VMS software en de dienstverlening van Team Tijdelijk Werk? Kijk dan op onze website of neem contact op via ubrinhuurdesk@rijksoverheid.nl.

Kick-off en planning trainingen en adaptatie

Op 17 oktober 2023 vond de kick-off van de trainingen voor DioR plaats. Deze kick-off verliep goed en is positief ontvangen door de key users die aanwezig waren. Op 24 oktober vond voor onze collega’s op Caribisch Nederland de kick-off plaats. Tijdens de kick-off sessies zijn een aantal nieuwe features in het systeem gepresenteerd en was er de mogelijkheid om inhoudelijke vragen te stellen. Nu de kick-off sessies achter de rug zijn, kunnen we starten met de trainingen en implementatie van het systeem.

In november en december wordt voor iedere klant een proeftuinsessie ingepland, waarin de key users zelf door het systeem kunnen “klikken” en de configuratie en workflow keuzes van hun organisatie in kunnen zien.

In januari vindt de uitrol van het transitieplan plaats. Daarmee zal het operationeel gebruik van DioR worden uitgelegd aan alle gebruikers. Aan het einde van Q1 nemen we het systeem officieel in gebruik.

Tijdlijn ontwikkeling DioR (Digitale Inhuuroplossing Rijk)

Samenvatting UAT

User Acceptance Testing (UAT), ook wel bekend als eindgebruikerstesten of acceptatietesten, is een kritieke stap die ervoor zorgt dat de software voldoet aan de behoeften en verwachtingen van de gebruikers. Ook kunnen we eventuele fouten of problemen identificeren voordat de software in gebruik wordt genomen.

De UAT (inclusief functionele tests en tests voor verschillende gebruikersrollen), is nu klaar op basis van de vooraf opgestelde testgevallen (UTC’s). De resultaten van de UAT zijn goed. We hebben tijdens het testen in totaal 98 issues gelogd. In de komende update worden de issues opgelost. Het validatieproces van het Programma van Eisen en Wensen ronden we de komende weken af. De validatie van de blauwdruk (configuratiedetaildocument), waarmee we de architectuur, structuur en specificaties van het project beschrijven, zal in de weken 45 en 46 binnen het projectteam DioR plaatsvinden. Daarna zullen we deze documenten delen met onze klanten. Dit zal dienen als de basis voor de configuratiecheck. In week 44 beginnen we met het opstellen van een advies voor de Stuurgroep van Project DioR.

Aantal test issues

Categorieën

Aantallen opgelost

Openstaande defects hoge urgentie

totaal 98 bevindingen

53 waar actie ondernomen op moet worden

50

21 vragen

12 echte defecten

Must solve

8

4 in release van december

4 ideeën om verder uit te werken op haalbaarheid, bruikbaarheid. Post SOLL

1 Request for Change (RFC)

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Meld je aan door een email te sturen naar kern.thompson@rijksoverheid.nl. Geef aan dat je graag de DioR nieuwsbrief ontvangt.

Vraag nu een demo aan

Ben je benieuwd hoe de inhuur van tijdelijke krachten binnen jouw organisatie makkelijker kan? Dan nodigen wij je graag uit voor een demo van DioR. Meld je aan door een e-mail te sturen naar martin.oostenbrink@rijksoverheid.nl en ontdek wat DioR voor jou kan betekenen.

Contactgegevens

Gedelegeerd opdrachtgever
Caroline Wiemer
E-mail: caroline.wiemer@rijksoverheid.nl
Telefoon: 06 11 60 27 59

Projectleider
Robert Groen
Email: robert.groen@rijksoverheid.nl
Telefoon: 06 46 34 11 61

Manager van Team Tijdelijk Werk
Martin Oostenbrink
Email: martin.oostenbrink@rijksoverheid.nl
Telefoon: 06 15 46 05 32

Vorige nieuwsbrief gemist?

Je kunt de vorige editie van onze nieuwsbrief altijd teruglezen. Veel leesplezier!