December nieuws van Team Tijdelijk Werk

Nog maar heel eventjes en we zitten aan het eindejaarsdiner, de Top 2000 op de achtergrond en gaan we mijmerend 2024 in. Maar eerst nog even de laatste nieuwsbrief van dit jaar van Team Tijdelijk Werk. Deze keer hebben we het over het verloop van de proeftuinsessies en een uitgelichte feature; de DioR beslisboom. En uiteraard wenst Team Tijdelijk Werk iedereen fijne feestdagen!

Team Tijdelijk Werk

Proeftuinsessies

De proeftuinsessies waar we in de vorige nieuwsbrief over spraken vinden ook in december plaats. Voor iedere klant is een proeftuinsessie ingepland, waar de key users zelf door het systeem kunnen “klikken” en de configuratie en workflow keuzes van hun organisatie in kunnen zien.

Over de proeftuinsessies die in november en december plaatsvonden zijn de deelnemers tot nog toe unaniem positief. Het wordt als zeer waardevol ervaren, zowel voor de klant als voor het kernteam DioR. Deze interactieve sessies, georganiseerd om nieuwe ideeën op te doen en de applicatie te testen hebben veelal gezorgd voor nieuwe inzichten en werkwijzen om het systeem nog meer voor de klant te laten werken. Hieronder een kleine greep uit de reacties.

Erg informatieve sessie, waarbij we steeds vragen konden stellen en direct antwoord kregen. Dat was heel fijn.

Dit was een eerste leuke kennismaking met het systeem. Positief is dat alles via het systeem kan, en een hoop dingen als de beslisboom gebruikt wordt er al veel automatisch ingevuld is.

Fijn om samen stap voor stap door het systeem te lopen en dat aangegeven is dat alle aangegeven vraagstukken vanuit de klant opgelost kunnen worden.

Tijdlijn ontwikkeling DioR (Digitale Inhuuroplossing Rijk)
Tijdlijn ontwikkeling DioR (Digitale Inhuuroplossing Rijk)

Project update - timeline

In januari geven we vervolg aan gebruikersadaptie. Op verzoek vinden na de proeftuinsessies verdiepingssessies plaats. Daarnaast werken we vanuit het kernteam DioR vanaf januari aan het inrichten van de productieomgeving met de meest actuele stamdata en door onze klantorganisaties gekozen workflow configuraties. In februari volgt de documentatie en uitleg ‘hoe specifiek om te gaan met de transitieperiode gebruik bestaande workflows voor wijzigingen op lopende opdrachten en gebruik nieuwe omgeving DioR voor nieuwe aanvragen’. Aan het einde van Q1 nemen we het systeem officieel in gebruik.

Feature uitgelicht: DioR beslisboom

Met DioR wordt het inhuurproces voor tijdelijke medewerkers makkelijker gemaakt door de handige functionaliteiten van de tool. Alle stappen van het inhuurproces worden digitaal afgehandeld, van het aanvragen van een nieuwe tijdelijke medewerker tot het goedkeuren van de factuur van de leverancier.

De DioR-beslisboom is een van de belangrijke nieuwe features. De beslisboom helpt de gebruiker bij het indienen van nieuwe aanvragen en vormt de eerste workflow waarmee de aanvrager te maken krijgt. Het proces van het inhuren begint met het bepalen van de behoefte aan tijdelijke ondersteuning. Door het beantwoorden van enkele meerkeuzevragen kan je deze behoefte vaststellen en heeft het systeem een automatische audit trail bij de bepaling van de soort inhuur die er plaats gaat vinden. Eventuele uitstapjes in de toekomst bijv. richting interne mobiliteit gaat hier mogelijk ook onderdeel van zijn. Een belangrijk principe van DioR is doelmatigheid en rechtmatigheid, en de beslisboom helpt hierbij. De vragen leiden tot een advies, gevolgd door de juiste behoeftestelling.

De aanvrager krijgt ondersteuning van Tijdelijk Werk, die de aanvraag controleren op nauwkeurigheid, volledigheid en een weging van de doorgelopen vragen. Als het nodig is wordt de aanvraag aangevuld en verduidelijkt in overleg met de aanvrager.

Het ingevulde aanvraagformulier wordt digitaal goedgekeurd of afgewezen volgens de mandaatregeling van de afnemer. Je kan er voor kiezen om voorafgaand aan de goedkeuring een extra check te doen door bijvoorbeeld een coördinator, inkoper, of HRM-functionaris.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Meld je aan door een email te sturen naar martin.oostenbrink@rijksoverheid.nl. Geef aan dat je graag de DIOR nieuwsbrief ontvangt.

Vraag nu een demo aan

Ben je benieuwd hoe de inhuur van tijdelijke krachten binnen jouw organisatie makkelijker kan worden? Ben je nog geen afnemer? Dan nodigen wij je graag uit voor een demo van DIOR.

Meld je aan voor de demo door een email te sturen naar martin.oostenbrink@rijksoverheid.nl en ontdek wat DIOR voor jou kan betekenen.

Contactgegevens

Gedelegeerd opdrachtgever
Caroline Wiemer
E-mail: caroline.wiemer@rijksoverheid.nl
Telefoon: 06 11 60 27 59

Projectleider
Robert Groen
Email: robert.groen@rijksoverheid.nl
Telefoon: 06 46 34 11 61

Manager van Team Tijdelijk Werk
Martin Oostenbrink
Email: martin.oostenbrink@rijksoverheid.nl
Telefoon: 06 15 46 05 32

Vorige editie gemist?

Je kunt de vorige editie van onze nieuwsbrief altijd teruglezen. Veel leesplezier!