Wetsvoorstel “werken waar je wilt” verworpen in de Eerste Kamer

Weblogs

Onlangs is het wetsontwerp werken waar je wilt', nadat het in de Tweede Kamer een meerderheid kreeg, in de Eerste Kamer verworpen.  Wat betekent dit voor het hybride werken binnen het Rijk?

Het antwoord is: eigenlijk niets.

In onze cao staat het volgende over hybride werken:
Als u hybride werkt zal het mogelijk vaker voorkomen dat u meerdere werkplekken heeft en/of thuis werkt. U kunt met uw leidinggevende afspraken maken over de invulling van uw hybride werkweek: of u op kantoor, op locatie, thuis of elders werkt en wanneer u dat doet. Hierbij geldt dat u niet verplicht bent om thuis te werken en ook niet het recht heeft om (volledig) thuis te werken.

Dit blijft zo. Bij de invulling van hybride werken is overleg het uitgangspunt. Er komt geen wet die hier verandering in brengt.
Als het wetsontwerp 'werken waar je wilt' wel was aangenomen, dan was dit veranderd. In plaats van overleg zou de wens van de werknemer over de werklocatie, net als bij een verzoek om meer of minder te gaan werken, gehonoreerd moeten worden. Dit zou alleen anders zijn als de werkgever zwaarwegende belangen heeft om niet akkoord te gaan. 


Zo ver is het dus niet gekomen: Het in overleg maken van afspraken, blijft het uitgangspunt bij het hybride werken.

Meer informatie

Heb je nog vragen over dit onderwerp, of een casus waarover je wilt overleggen? Je huisjurist staat voor je klaar!

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.