Interdepartementaal netwerk post-covid

Weblogs

Wat zou jij doen als je plotseling niet meer kan werken, je vrienden niet kan zien of niet meer kan sporten? In een wereld waar covid-19 een diepgaande impact heeft gehad, hebben sommige van onze collega’s nog steeds te maken met de intense fysieke gevolgen daarvan.
Door long-covid moeten zij hun leven opnieuw uitvinden. Een hele opgave. Gelukkig helpen onze collega’s elkaar nu in het nieuwe interdepartementale netwerk post-covid. Dit netwerk werd in augustus van dit jaar gelanceerd door Judith Post, coördinerend beleidsmedewerker bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW).

Wat dit initiatief extra bijzonder maakt, is dat Judith zelf momenteel de gevolgen van covid-19 ondervindt. Voordat ze ziek werd, was ze plaatsvervangend hoofd Duurzame luchtvaart bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Veilige haven

Dit netwerk heeft één missie: iedereen die herstelt van covid-19 ondersteunen en begeleiden op hun weg naar een herwonnen normaal leven en werk. Wat maakt dit platform waardevol? Het is een veilige haven voor (langdurig) zieke collega’s, leidinggevenden, zorgverleners en andere professionals die betrokken zijn bij het herstelproces. Hier komt iedereen samen om hun verhalen te delen, de uitdagingen te bespreken en kennis te delen over wat wel en niet werkt bij deze nieuwe en relatief onbekende ziekte.

Samenwerken

Ook dient het als brug tussen degenen die getroffen zijn door covid en de professionele hulpverleners. We willen samenwerken met bedrijfsartsen, re-integratieadviseurs en andere experts die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van mensen naar hun werk en dagelijks leven na covid-19. Kortom, het interdepartementale netwerk post-covid is een helpende hand en luisterend oor, waar nodig in deze uitdagende periode. Samen staan we sterker.

Jouw hulp is welkom

Wat kan jij als lezer doen? Twee dingen:

1) Ken je collega’s binnen de rijksoverheid met post-covid? Deel dan dit netwerk. Uit ervaring weten we dat het helpt als je op dit soort initiatieven wordt geattendeerd.

2) Ben jij een collega met professionele kennis over de effecten van langdurige ziekte (bijv. financieel, mentaal, etc.) of specifiek van long-covid? Dan komen we graag in contact met jou. We zoeken naar mensen die hun kennis willen delen op onze bijeenkomsten. Wil je aanhaken? Stuur dan een e-mail naar judith.post@minienw.nl

Leuker kunnen we long-covid niet maken, wel makkelijker!

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.