Werk- en leerplekken Bedrijfszorg: van passie naar praktijk

Weblogs

Het tekort aan verschillende specialisten waaronder bedrijfsartsen is groot en wordt de komende jaren alleen maar groter. Daarom heeft Bedrijfszorg een aantal werk- en leerplekken beschikbaar gesteld. Marc van der Hoek, manager bij O&P Rijk | Bedrijfszorg, vertelt ons meer over deze ontwikkeling.

 

‘Bij Bedrijfszorg werken ongeveer 250 toegewijde medewerkers, waarvan 90% specialisten. Hun focus? Werkplezier, kwaliteit van werk, vitaliteit en gezondheid, preventie en het verminderen van verzuim.’ Bedrijfszorg is ook een broedplaats voor o.a. aankomende bedrijfsartsen, bedrijfsmaatschappelijk werkers, klantteammanagers, casemanager eigen risicodragerschap en re-integratieadviseurs.

Op zoek naar talent

‘We gaan actief op zoek naar talent. Zo staan we regelmatig op universitaire carrièrebeurzen en plaatsen we regelmatig vacatures op onze online platforms, zoals Werken voor Nederland en LinkedIn. Geïnteresseerden krijgen zelfs de kans om eerst een dagje mee te draaien om te voelen of de wereld van bedrijfsgeneeskunde echt bij hen past. De werk- en leerplekken variëren in duur, afhankelijk van de functie en bestaande kennis van de deelnemer.’
De selectie is grondig en zorgvuldig, waarbij kwaliteit altijd voorop staat.  Wij werken met professionals en onder hun supervisie worden aankomende professionals begeleid.

Werken in de praktijk

‘Ze groeien en ontwikkelen zich. Bedrijfsartsen in opleiding (AIOS bedrijfsgeneeskunde) richten zich bijvoorbeeld de eerste twee jaar vooral op verzuimbeheer en daarna twee jaar op preventie. Tijdens de gehele praktijkopleiding staat een bedrijfsarts in opleiding onder supervisie van een ervaren praktijkopleider. Als iemand past op de werk- en leerplek, dan komt die persoon in vaste dienst. Vooral aan bedrijfsartsen is momenteel een groot tekort en dat tekort wordt de komende jaren alleen maar groter. Nieuwe medewerkers die passen in die rol en dat in de praktijk ook laten zien, worden met open armen ontvangen.’

Berry Hammink, re-integratieadviseur: 
Na 22 jaar werken in de ICT bood de RDI (Rijksinspectie Digitale Infrastructuur) de optie om mijzelf om te scholen tot Arbeidsdeskundige. O&P Rijk geeft mij de kans om als re-integratieadviseur de fijne kneepjes van het vak in de praktijk te leren. Wat mij betreft: een schoolvoorbeeld van een leven lang leren en duurzame inzetbaarheid!

Van elkaar leren

Bedrijfszorg biedt verschillende opleidingen, trainingen en workshops aan voor de diverse functies. Marc: ‘Leren is tweerichtingsverkeer: de medewerkers leren van Bedrijfszorg en andersom. Het draait niet alleen om werk bij Bedrijfszorg. Er is natuurlijk ook ruimte voor feedback. We zitten voortdurend met de medewerkers om tafel, leren van hun frisse perspectieven en passen verbeteringen toe op basis van hun inzichten. Zo groeit Bedrijfszorg niet alleen als organisatie, maar bloeien ook de individuen die er werken.’

Jacco van Schie, bedrijfsmaatschappelijk werker:
Collega’s zijn benaderbaar. Aandacht voor de basis (op orde). Wax on, wax off when you start an new job.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.