Assessments

Een assessment is een (online) persoonlijkheidsonderzoek, dat alleen door geregistreerde NIP psychologen kan worden afgenomen. Er zijn meerdere doelen waarvoor assessments kunnen worden ingezet;  loopbaanoriëntatie, ontwikkelassessments, potentieelmeting en voor selectiedoeleinden. Assessment zijn er zowel voor medewerkers als leidinggevenden. O&P Rijk werkt voor het uitvoeren van assessments samen met Leeuwendaal.

Afhankelijk van het doel doorloopt de deelnemers een aantal (veelal online) vragenlijsten. Het eindresultaat is een rapportage die met de psycholoog wordt nabesproken.

Er zijn verschillende soorten assessments:

  • Talentassessment: geeft inzicht in iemands natuurlijke aanleg om op zijn of haar unieke manier te denken, voelen en doen.
  • Loopbaanassessment: dient als hulpmiddel bij het maken van carrièrekeuzes en geeft inzicht in jouw kwaliteiten, drijfveren en talenten.
  • Selectieassessment: geeft inzicht in de geschiktheid voor een specifieke functie, aangevuld met ontwikkelmogelijkheden.
  • Potentieelassessment: geeft inzicht in het potentieel voor een specifieke functie.
  • Ontwikkelassessment: geeft inzicht in het functioneren en de ontwikkelmogelijkheden binnen de huidige functie.

Bekijk de flyer voor meer informatie en uitleg over de loopbaanassessments en de andere type assessments.
 

Advies

Wil je graag eerst een persoonlijk adviesgesprek met een van onze gecertificeerde loopbaanadviseurs, om te kijken of een assessment de juiste oplossing biedt voor jouw vraagstuk? Maak dan gebruik van een advies- en inloopspreekuur. Of, als jouw organisatie geen advies- en inloopspreekuur heeft, neem dan contact op met een coördinator Loopbaan- en Talentontwikkeling.

Aanmelden

Vul onderstaand formulier in voor het doen van een aanvraag van een assessment. Betrokken personen ontvangen een bevestigingsmail van de aanvraag.

Zorg ervoor dat:

  • je leidinggevende akkoord is met de aanvraag;
  • je een inkoop/ordernummer hebt aangevraagd voor je het elektronisch formulier invult (verplicht);
  • je een uitgebreid functieprofiel bij de hand hebt;
  • je het formulier volledig invult, want er zijn veel verplichte velden (*);

Annuleren?

Als een opdrachtgever of deelnemer binnen 5 werkdagen voorafgaand aan een assessment annuleert, worden de kosten in rekening gebracht.

Vul hier het schaalniveau in van de functie waarop je bent aangesteld
Voorbeeld functienaam: communicatieadviseur. Voorbeeld functiegroep uit Functiegebouw Rijk: adviseur bedrijfsvoering. Zie voor jouw formele benaming in het P-Direktportaal: onder > Mijn gegevens > Personeelskaart > Personeelsdossier > Functiegegevens.
Ik meld mij aan voor(verplicht)
Je kunt maximaal 10 aaneengesloten werkdagen invullen: dd/mm/jjjj - dd/mm/jjjj
Betreft het een leidinggevende functie?(verplicht)
De opdrachtgever gaat akkoord met deze aanvraag en kosten(verplicht)
Door ‘ja’ aan te kruisen verklaart de aanvrager dat zijn/haar leidinggevende akkoord is met de aanmelding en de daaraan verbonden kosten.
Gegevens medewerker
Word je begeleid door een loopbaanadviseur?(verplicht)
Gegevens organisatie
Gegevens leidinggevende
Plaats het nummer zonder streepje
Gegevens contactpersoon intake

Deze contactpersoon wordt benaderd ten aanzien van de intake van het assessment. De contactpersoon is meestal de aanvrager: de HR-adviseur, leidinggevende of de kandidaat zelf. Met deze contactpersoon wordt door Leeuwendaal contact opgenomen om het assessment vooraf te bespreken over bijvoorbeeld aandachtspunten.

Facturatiegegevens
Zonder inkoop/ ordernummer kun je geen aanvraag doen.
De factuur wordt naar dit e-mailadres verzonden.
Opmerkingen
Documenten
Uit de omschrijving moet duidelijk worden wat de functie van de kandidaat belichaamt. Bijvoorbeeld de vacaturetekst van de functie. Een Functiegebouw Rijk profiel is vaak heel kort beschreven waardoor geen goed beeld wordt verkregen van de functie.
Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens om uw aanvraag in behandeling te nemen. We zetten de aanvraag door naar het bureau Leeuwendaal, de partij die het assessment uitvoert. Ook gebruiken wij uw gegevens voor facturatie. Uw persoonsgegevens worden 2 jaar bewaard.

Akkoordverklaring(verplicht)