Jonge toptalenten aan de bak

Heb je vacatures die binnen je organisatie vervuld moeten worden én sta je open voor een topstarter? Doe dan een beroep op de rijksbrede Talentenpool starters, onderdeel van Organisatie & Personeel Rijk | Arbeidsmarkt. In de pool zitten young professionals die de selectieprocedure voor het Rijkstraineeprogramma succesvol doorliepen, maar door het beperkt aantal plekken nét geen traineeplek wisten te bemachtigen.

Verjonging Rijk

Volgens Judith Remmerswaal, matchmaker Talentenpool, bestaat de pool uit zeer gemotiveerde toptalenten met een hbo of wo-diploma en diverse opleidingsrichtingen. ‘De talentenpool draagt bij aan de verjonging van het Rijk. Dit is hard nodig om de vergrijzing tijdig het hoofd te bieden én om een zetje te geven aan de diversiteit binnen het Rijk.’

Succesvolle matches

Judith voert, samen met haar collega’s Janneke en Barbara, met alle kandidaten een intensief kennismakingsgesprek waarin zij samen de talenten en drijfveren van de kandidaat verkennen. Zij kennen iedere kandidaat persoonlijk waardoor ze in staat zijn om snel een goede match te maken.

Judith: ‘Inmiddels hebben we ruim 150 talentvolle starters met succes gematcht. Zowel managers als medewerkers reageren positief. “Wat een verrassend talent”, luidde de reactie van een manager. Inmiddels zijn drie starters uit de pool binnen Organisatie & Personeel Rijk | Arbeidsmarkt aan de slag gegaan en weer doorgegroeid. Niet alleen gun ik de starters een plek, het levert de organisatie ook heel veel op.’

Judith vertelt dat iedereen een kans verdient, net zoals degenen die afvallen bij het Rijkstraineeprogramma. ‘Tijdens reguliere sollicitaties vallen vaak ook goede starters af. Het is zonde om dat talent zomaar te laten gaan. Daarom doen we een oproep aan managers en vacaturehouders om contact met ons op te nemen en te kijken of er mogelijkheden zijn voor de second-best starters om deel te nemen aan de Talentenpool.’

Heb je vacatures én sta je open voor een topstarter? De collega’s van de Talentenpool kijken graag met je mee voor een passende kandidaat. Altijd snel en maatwerk.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie neem contact op met: Judith Remmerswaal (judith.remmerswaal@rijksoverheid.nl), Barbara Suijker (barbara.suijker@rijksoverheid.nl) of Janneke Krooneman (janneke.krooneman@rijksoverheid.nl)