Stand van zaken aanbesteding ontslaguitkeringen sector Rijk

Weblogs

Eerder schreven we al dat APG vanaf 1 juli 2024 stopt met de uitvoering van de bovenwettelijke ontslaguitkeringen van de sector Rijk. Aan O&P Rijk is gevraagd de uitvoering over te nemen, maar dit bleek niet haalbaar. Vervolgens is de opdracht gegeven een nieuwe uitvoerder te zoeken. Hiervoor is een aanbestedingstraject gestart.

Twee partijen hebben positief gereageerd op de vooraankondiging en van deze partijen wordt een aanbieding verwacht. Dat zal eind 2023 resulteren in het ondertekenen van de overeenkomst en dan kan er in januari 2024 gestart worden met de transitie. 
De tijd tot juli 2024 zal worden gebruikt om samen met de gebruikers te testen en te beoordelen (schaduwdraaien).

De vaste contactpersonen zullen via Relatiemanagement worden geïnformeerd, zodat alle betrokkenen op de hoogte zijn over de overgang naar de gekozen partij.

Volmacht per afnemer niet nodig

O&P Rijk gaat de overeenkomst aan met de nieuwe uitvoerder. Vanuit O&P Rijk zullen vervolgens de afnemers gefactureerd en doorbelast worden. Daarom is de opmaak van een volmacht per afnemer niet nodig.

Naast de aanbesteding moeten er ook afspraken worden gemaakt over de financiële stroom en moet het proces worden georganiseerd. De regiefunctie daarvan is belegd bij het contractmanagement van de RIS, P-Direkt Dienstverlening en bij de financiële afdeling van O&P Rijk.

Ook specifieke regelingen stoppen

Voor de dienstverlening van specifieke regelingen zijn de betrokken partijen aangeschreven door APG dat de dienstverlening gaat eindigen per 1 juli 2024. 
Zogeheten ‘Rijksvolgers’ zijn vrij om de uitvoering bij een andere partij onder te brengen. Eventueel kunnen zij ook met de nieuwe uitvoerder een aparte overeenkomst aangaan.

Wat ga jij hiervan merken?

Ook jij gaat hier wat van merken. Zo moeten de aanvragen voor een ontslaguitkering straks naar een andere uitvoerder gestuurd worden. Deze nieuwe uitvoerder zal ongetwijfeld weer een andere werkwijze kennen dan tot nu toe het geval was.
Daarnaast is de verwachting dat de uitvoeringskosten voor de regelingen zullen toenemen.
En wellicht krijg je vragen van oud-werknemers omdat die nu van een andere uitvoerder hun uitkering gaan krijgen.

Mocht je te zijner tijd vragen over dit onderwerp hebben, neem dan contact op met je huisjurist.

Lees ook de overige weblogs uit de november nieuwsbrief

Interview met Joop Kruuk over het nieuwe pensioenstelsel 'Weet jij wat er gaat gebeuren'?

Ben jij voorbereid op organisatieveranderingen als gevolg van de kabinetswissel?

De gefixeerde schadevergoeding bij ontslag op staande voet

Voorbereidende fase in het Van Werk Naar Werk-beleid

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.