Ben jij voorbereid op organisatieveranderingen als gevolg van de kabinetswissel?

Weblogs

De verkiezingen zijn achter de rug. De kiezers hebben gesproken.
Duidelijk is dat het nieuwe kabinet grote maatschappelijke thema’s en crises moet aanpakken zoals de vraagstukken rondom migratie, het klimaat en de wooncrisis. 
 

Grote opgaven die ook gevolgen voor de organisatie van de Rijksoverheid kunnen hebben. Moet er als gevolg van de genoemde opgaven op een andere manier onderling of multidisciplinair worden samengewerkt? Gaan taken en/of medewerkers verschoven worden van de ene directie naar de andere directie binnen een departement? Is het nodig bepaalde onderdelen te ontvlechten en ergens anders binnen de organisatie op te hangen? Wordt er besloten om diensten of onderdelen van het ene departement naar het andere te verhuizen of misschien zelfs op te heffen? Volgen er taakstellingen? Zo ja, op welke manier worden die dan over de betreffende dienst verdeeld?

Er kan een hoop gebeuren. Handig als jij alvast bent voorbereid op organisatieveranderingen die als gevolg van het nieuwe kabinet gaan komen.  

Bereid je alvast voor

Het Kennispunt Organisatieverandering & Recht van O&P Rijk|Advocaten Adviseurs Arbeidsrecht heeft de experts in huis die mee kunnen denken over de verschillende scenario’s. Wil je al sparren met het Kennispunt Organisatieverandering & Recht over de mogelijke gevolgen van de verkiezingsuitslag op jouw organisatieonderdeel of afdeling? We staan voor je klaar. Je bereikt ons via Organisatieverandering&Recht@rijksoverheid.nl.

Bovendien geeft het Kennispunt trainingen en workshops over interdepartementaal en flexibel en wendbaar veranderen. In de trainingen wordt aandacht besteed aan de stappen die in het proces genomen moeten worden. Bijvoorbeeld over het betrekken van de medezeggenschap, het informeren van betrokken werknemers, maar ook wanneer er sprake is van een VWNW-traject en welke verantwoordelijkheden er in dit proces liggen bij het latende of het ontvangende departement.

Begin 2024 worden op de website van de Academie voor Arbeidsrecht|Rijk de data bekend gemaakt waarop de diverse trainingen en workshop gegeven worden. Je kunt je dan ook inschrijven hiervoor. 

Lees ook de overige weblogs uit de november nieuwsbrief

Interview met Joop Kruuk over het nieuwe pensioenstelsel 'Weet jij wat er gaat gebeuren'?

Stand van zaken aanabesteding ontslaguitkeringen sector Rijk

De gefixeerde schadevergoeding bij ontslag op staande voet

Voorbereidende fase in het Van Werk Naar Werk-beleid

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.