Van verzuim naar inzetbaarheid: e-learning met boostersessie

Weblogs

Meer grip krijgen op verzuim binnen je afdeling? Dat kan. Om leidinggevenden te ondersteunen bij hun rol in het aanpakken en voorkomen van verzuim, ontwikkelde Bedrijfszorg het blended learning programma: Van verzuim naar inzetbaarheid.

Een belangrijk aspect van goed werkgeverschap is de continue aandacht voor duurzame inzetbaarheid. Je wil dat je medewerkers vitaal en met plezier aan het werk zijn. En dat vanaf de eerste dag dat ze in dienst zijn. Bedrijfszorg werkt samen met rijksorganisaties aan het voorkomen van verzuim en dus het optimaliseren van de inzetbaarheid van medewerkers.

Het programma bestaat uit een online training in combinatie met een boostersessie. Leidinggevenden gaan in hun eigen tempo aan de slag met de online e-learning Van verzuim naar inzetbaarheid. Daarin leren zij meer over hoe je op een goede manier in gesprek kunt blijven met je medewerkers en over hoe je de regie houdt in het verzuimproces. Met praktijkvoorbeelden, video’s van professionals, verdiepend materiaal en nog veel meer.

Blended learning: e-learning en boostersessie

Na afloop van de e-learning kunnen managers, op een later tijdstip, samen met andere leidinggevenden en een professional van Bedrijfszorg vragen stellen, netwerken, sparren en ervaringen uitwisselen tijdens een boostersessie. Door het volgen van deze training krijgen zij concrete handvatten om de inzetbaarheid van hun medewerkers te versterken.

Praktisch

Wil je met jouw directie aan de slag met deze e-learning? Wil je meer weten? Neem contact op met jouw contactpersoon van Bedrijfszorg. Hier vind je meer informatie – en een nieuwe video - over de training.

Marije, manager bij P-Direkt, vertelt over haar ervaringen:

  1. Waarom is preventie belangrijk voor jou?

‘Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ is het belangrijk om er als werkgever voor te zorgen dat je je medewerkers enabled en engaged, zodat verzuim alleen nog ontstaat vanwege een medische oorzaak. En dat als het een medische oorzaak heeft, je je medewerker helpt bij het betrokken blijven bij het werk en ondersteuning biedt bij vlotte re-integratie.’

  1. Hoe hebben de e-learning en de boostersessie jou geholpen?

‘De e-learning is heel concreet in wat er wanneer in het verzuim proces van jou als manager wordt verwacht, welke rol je medewerker hierin heeft en bij wie je terecht kunt voor ondersteuning. Want, zeker langdurig verzuim en de poortwachterstappen is niet wat je als manager vaak meemaakt en je dus in kan bekwamen…en gelukkig maar. We hebben allemaal professionals die je daarbij kunnen helpen. De boostersessies zijn heel fijn omdat je hierin met elkaar kan sparren over wat er nodig is, waar je tegenaan loopt en wat je kan helpen. Het zet altijd weer aan tot actie om iets verder te verbeteren. Of het nu informatieverstrekking is, of het gesprek met je medewerkers anders voeren.’

  1. Wat was jouw belangrijkste inzicht?

‘Hoe waardevol het is om het met elkaar hierover te hebben, vanuit de zorg voor je medewerkers, in de boostersessie. Daarnaast geeft de e-learning veel helderheid over ieders verantwoordelijkheid, ook die van de medewerkers. De e-learning, in aangepaste vorm, zou ook heel goed zijn om aan al onze medewerkers aan te bieden.’

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.